Van Dijke analyseert Giro na met biertje, Tratnik: 'Kooij zou nog etappes gewonnen hebben' Wielrennen
Wielrennen

Van Dijke analyseert Giro na met biertje, Tratnik: 'Kooij zou nog etappes gewonnen hebben'

Van Dijke analyseert Giro na met biertje, Tratnik: 'Kooij zou nog etappes gewonnen hebben'

Tim van Dijke sloot zijn debuut in de Giro d'Italia af met een knappe vijfde plek in de slotetappe in Rome. De renner van Visma | Lease a Bike, die doorgaans fungeert als sprintaantrekker van Olav Kooij, smeet zich in het sprintersgeweld en hield daar dus een mooie ereplaats aan over. Na afloop liet de talentvolle renner gelijk de teugels vieren en analyseerde hij, onder het genot van een blikje Heineken, de sprint met Eurosport.

'Het ging hard', aldus een uitpuffende Van Dijke over de sprint. 'Ik denk dat ik weer tevreden mag zijn', concludeert hij. En die tevredenheid is zeker niet onterecht, met Tim Merlier, Jonathan Milan, Kaden Groves en Fernando Gaviria gingen hem immers niet de minste sprinters vooraf in de rituitslag. Toch was de vijfde plaats niet het beste resultaat van Van Dijke in deze Giro. Zo werd hij in de rit naar Cento, die eveneens in een massasprint eindigde, al eens vierde.

Opvallend was dat Van Dijke al vroeg in de slotkilometer in tweede positie zat, niet ideaal. 'Maar ik moest wat. Het kostte wel krachten om daar te komen. Ik heb ook niet de snelheid van die eerste drie mannen', doelt een realistische Van Dijke op het podium van de daguitslag. Het finalecircuit in Rome was zeker niet zonder uitdaging, maar daar vermaakte Van Dijke zich wel mee. 'De laatste acht ronden waren sowieso hectisch en chaotisch, maar daar houd ik wel van', sloot hij genietend van zijn biertje mee af.

Tratnik: 'Kooij zou nog etappes gewonnen hebben'

Jan Tratnik kwam ook aan het woord in het communiqué van de ploeg. 'Het blijft speciaal om de laatste etappe van een grote ronde te rijden. Wanneer je de eindmeet bereikt, maken de behaalde resultaten even niet zoveel uit. Ik kijk trots terug op deze Giro, vooral door ons doorzettingsvermogen. We moeten tevreden zijn met de ritzege van Olav.'

'Volgens mij zou hij nog etappes gewonnen kunnen hebben, maar dat zullen we nooit weten', aldus Tratnik. 'Na de opgaves bleven we vechten. Het zou gemakkelijk geweest zijn om de handdoek in de ring te gooien als ploeg, maar dat deden we allesbehalve. De sfeer in de ploeg gaf me vertrouwen om er nog vol voor te blijven gaan. Het belangrijkste is dat we karakter getoond hebben. Dat hebben veel mensen gezien.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news