BORA-hansgrohe wijst Jumbo-Visma aan voor missen geel: 'Niet verwacht dat ze dat zouden doen' Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe wijst Jumbo-Visma aan voor missen geel: 'Niet verwacht dat ze dat zouden doen'

BORA-hansgrohe wijst Jumbo-Visma aan voor missen geel: 'Niet verwacht dat ze dat zouden doen'

Elf seconden. Dat kwam Lennard Kämna tekort voor de gele trui in de Tour de France in de tiende etappe naar Megeve. De Duitser ging voor de dagzege, maar stond uiteindelijk met lege handen na afloop van de rit. En dat voelde niet lekker voor hemzelf en zijn ploeg.

Kämna werd vooraf al gezien als één van de grote favorieten voor de dagzege en merkte dat ook gedurende de etappe. 'Ik wilde gewoon voor de etappe gaan, maar dat was echt niet makkelijk. Ik had de indruk dat iedereen tegen mij reed, dus de laatste klim was absoluut niet leuk', klinkt het enigszins gefrustreerd bij de rittenkaper van BORA-hansgrohe.

'Ik had zeker goede benen, maar moest veel energie spenderen gedurende de dag', vervolgt de man, die ook al net tekort kwam op La Planche des Belles Filles. 'In de laatste drie kilometer ben ik toen maar vol gas gaan rijden, omdat ik in de smiezen had dat de dagzege al weg was. Ik had niet verwacht dat ik uiteindelijk zo dicht bij geel zou komen, dus het is teleurstellend dat ik er zo dicht bij was en uiteindelijk voor de tweede keer met lege handen sta', aldus Kämna, die de gele trui van Tadej Pogacar had mogen hebben.

Tekst gaat verder onder de foto.

BORA-hansgrohe wijst Jumbo-Visma aan voor missen geel: 'Niet verwacht dat ze dat zouden doen'
Lennard Kämna kwam net tekort voor de gele trui

Ploegleider BORA-hansgrohe: 'Duidelijk waarom Jumbo-Visma reed, maar hadden het niet verwacht'

Soortgelijke woorden vinden we bij sportief directeur Rolf Aldag, die Jumbo-Visma aanwijst als mogelijke schuldige voor het missen van geel. 'Zij begonnen te rijden op het einde van de klim, en ja, we hadden niet echt verwacht dat ze dat zouden doen', zoekt Aldag op de site van de ploeg naar de juiste woorden.

'Ik bedoel: het is duidelijk waarom ze het deden, maar we hadden het gewoon niet verwacht dat ze zouden gaan rijden. Dat was erg jammer voor ons', vervolgt Aldag. 'We hebben het geluk in deze Tour nog niet aan onze zijde gehad, maar hopen dat dat gaat veranderen op een gegeven moment.'

'Lennard reed opnieuw een sterke race', complimenteert de ploegleider zijn pupil. 'Iedereen wist dat hij voor de ritzege zou gaan, maar het was ongelofelijk lastig voor hem. Niemand van de andere renners had kans op geel, dus zij konden meer pokeren. Dat maakte uiteindelijk het verschil.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws