Pogacar wilde het geel aan Kämna geven: 'Durfden dat wel aan, maar beslisten te laat' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar wilde het geel aan Kämna geven: 'Durfden dat wel aan, maar beslisten te laat'

Pogacar wilde het geel aan Kämna geven: 'Durfden dat wel aan, maar beslisten te laat'

Op de rustdag vertelde Tadej Pogacar nog dat hij de gele trui niet af wilde staan in de Tour de France, maar daags nadien was de Sloveen met zijn ploeg UAE-Team Emirates al van gedachten geswitcht. Toch lukte het niet om het geel kwijt te raken in de rit naar Megève op dinsdag.

Mogelijk dat de verandering van de planning bij de ploeg uit de Emiraten wat te doen had met de coronasituatie die dinsdagochtend bij de ploeg ontstond: meesterknechten George Bennett en Rafal Majka leverden een positieve coronatest in. Bennett moest naar huis, Majka mocht door zijn CT-waarde (mate van besmettelijkheid) in de Tour blijven.

'It sucks', is Pogacar daar na afloop van de tiende rit duidelijk over voor de camera van Sporza. 'We zijn twee sterke motoren kwijt', doelde hij ook op Vegard Stake Laengen, die zaterdag huiswaarts keerde met corona. 'Ze hadden een hoger risico om corona te krijgen, want ze hadden het nog niet eerder gehad', zo legt de kopman uit.

'Het is spijtig voor het team, maar ook spijtig voor henzelf', leeft Pogacar mee met zijn ploeggenoten. 'Maar het moreel en de motivatie zijn nog onverminderd hoog. We vechten tot het einde.'

Pogacar wilde het geel aan Kämna geven: 'Durfden dat wel aan, maar beslisten te laat'
George Bennett moest de Tour verlaten met corona

Pogacar: 'Te laat beslist om trui uit handen te geven'

Lennard Kämna leek dinsdag lange tijd op weg naar het geel, maar de Duitser kwam uiteindelijk net iets meer dan tien seconden tekort voor het maillot jaune. 'We hebben misschien iets te laat beslist om de trui uit handen te geven', zo geeft Pogacar enigszins opvallend aan.

'Kämna is een goeie klassementsman, maar met al die energie die hij al verspild heeft in de ontsnappingen, durfden we het wel aan om hem enkele seconden voorsprong te geven voor geel. Dat had ons geholpen', sluit Pogacar af. Hij mag zich nu gaan voorbereiden op het zware Alpen-tweeluik dat eraan komt, met ritten naar de Col du Granon en Alpe d'Huez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws