Ivo Oliveira verslaat Fransen in technische openingsproloog Boucles de la Mayenne, Maikel Zijlaard zesde Wielrennen
Wielrennen

Ivo Oliveira verslaat Fransen in technische openingsproloog Boucles de la Mayenne, Maikel Zijlaard zesde

Ivo Oliveira verslaat Fransen in technische openingsproloog Boucles de la Mayenne, Maikel Zijlaard zesde

Ivo Oliveira heeft de technische proloog van de etappekoers Boucles de la Mayenne gewonnen. Na een tijdrit van slechts 4,1 kilometer was de renner van UAE Team Emirates slechts twee seconden sneller dan Axel Zingle (Cofidis). De eerste Nederlander was Maikel Zijlaard op een plek vijf.

In deze Franse rittenkoers stond op dag een een proloog geprogrammeerd. De koers kan rekenen op een hoop belangstelling van de grotere teams, waar onder andere de Franse ploegen AG2R Ctiroën, Groupama-FDJ, Cofidis, TotalEnergies en Team Arkéa-Samsic, de WorldTour-ploegen Movistar en UAE Team Emirates en nog een hoop ProTour-teams als Tudor Pro Cycling, Lotto-Dstny en Uno-X aanwezig zijn.

De openingsproloog in Laval, een stadje tussen Le Mans en Rennes in het westen van Frankrijk, kende achttien bochten in slechts 4,1 kilometer. Een goede bochtentechniek werd dus vereist bij de renners. Uiteindelijk bleek de Portugees Oliveira de snelste te zijn.

Hij verwees de Fransen Zingle en Benoît Cosnefroy (AG2R Citroën) naar de overige podiumplaatsen.

Uitslag Etappe 1 Boucles de la Mayenne 2023

Results powered by FirstCycling.com

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws