Kopgroep strandt in zicht van de haven in Boucles de la Mayenne: Capiot sprint naar winst Wielrennen
Wielrennen

Kopgroep strandt in zicht van de haven in Boucles de la Mayenne: Capiot sprint naar winst

Kopgroep strandt in zicht van de haven in Boucles de la Mayenne: Capiot sprint naar winst

De derde etappe van de Boucles de la Mayenne is gewonnen door Amaury Capiot. De Belg was de snelste in een massasprint, die nog bijna voorkomen werd door een sterke kopgroep. De vluchters, onder wie Greg Van Avermaet, strandden echter in het zicht van de haven waarna de renner van Arkéa-Samsic naar de zege spurtte.

Het vormen van de vlucht van de dag ging niet van een leien dakje. Meerdere mannen probeerden de sprong te maken, maar het peloton zag er maar niets in. Na zo'n honderd kilometers koers raakten er dan toch negen man weg: Van Avermaet, Joël Suter, Vinicius Costa Rangel, Connor Swift, Thibault Ferasse, Anthony Turgis, Marqui Marquez, Niklas Larsen en Morné van Niekerk. Hoewel de groep prima samenwerkte, kwam het verschil niet boven de twee minuten.

In de slotfase van de koers werd er natuurlijk een tandje bijgeschakeld in het peloton, maar het bleek geen gemakkelijke klus om de achterstand te reduceren. De kopgroep, die inmiddels wel twee pionnen verloren was, kachelde door en zette alles op alles om vooruit te blijven. Dat lukte in elk geval tot het ingaan van de laatste ronde, maar hoeveel benzine hadden deze mannen nog in de tank?

Wat kan de kopgroep nog?

Het werd dus spannend voor de sprinters, die ongetwijfeld hun zinnen hadden gezet op deze rit. Bij ingang van de laatste vijf kilometer bedroeg het verschil nog altijd dertien seconden. Aan samenwerking was er voorin dan ook geen gebrek, integendeel zelfs. De mannen zagen hun kansen op een ritzege steeds dichterbij komen, integendeel tot de jongens uit het peloton.

Jammer maar helaas voor de kopgroep werd deze in de slotkilometer alsnog gegrepen voor het jagende peloton. Het was kielekiele, maar de sprinters mochten het dan toch gaan uitvechten. Uiteindelijk was het Capiot die over de sterkste benen bleek te beschikken. Kristoffer Halvorsen (tweede) en Juan Jose Lobato (derde) mochten eveneens mee het podium op. De leiderstrui bleef in handen van Benjamin Thomas.

Uitslag etappe 3 Boucles de la Mayenne 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws