Bredewold wint slotrit in Simac Ladies Tour, Wiebes wordt derde en pakt eindzege Wielrennen
Wielrennen

Bredewold wint slotrit in Simac Ladies Tour, Wiebes wordt derde en pakt eindzege

Bredewold wint slotrit in Simac Ladies Tour, Wiebes wordt derde en pakt eindzege

De zesde en laatste etappe van de Simac Ladies Tour is gewonnen door Mischa Bredewold. De Nederlandse sprong in het slot weg van het peloton en legde Eleonora Camilla Gasparrini erop in een sprintje. Lorena Wiebes won de sprint van het peloton en pakte de eindzege.

Op de laatste dag van deze Simac Ladies Tour stond er nog heel wat op het spel. Lorena Wiebes ging de slotetappe in als leidster, met een voorsprong van zes seconden op Audrey Cordon-Ragot. Karlijn Swinkels en Riejanne Markus volgden al op respectievelijk 36 en 40 seconden in het algemeen klassement.

Om 10.00 uur gingen de rensters in Arnhem van start voor een etappe van honderdvijftig kilometer. Vier rensters hadden na vijf dagen koers nog iets in de benen en kozen het hazenpad. Maëlle Grossetête, Jeanne Korevaar, Kirstie van Haaften en Eline van Rooijen gingen er vandoor. Hun voorsprong bedroeg maximaal een minuut, maar na 47 kilometer zat hun avontuur er al op.

Peloton breekt in twee delen, Spratt virtueel leidster

Net nadat de vluchters gegrepen werden, brak het peloton in twee stukken. Leidster Wiebes had zich niet laten verrassen en zat mee in het eerste deel van het peloton, dat zo'n 25 rensters groot was. De Nederlandse had wel maar één ploegmate mee. Jumbo-Visma zat wel met meerdere pionnen in de eerste groep en nam de wedstrijd in handen.

Elynor Backstedt-Calvert, Soraya Paladin en Amanda Spratt maakten van de gelegenheid gebruik om in de aanval te gaan. Iets over halfweg koers bedroeg hun voorsprong al meer dan drie minuten. Spratt, die in het klassement op 1.11 minuten van Wiebes stond, reed virtueel in de leiderstrui.

Cordon-Ragot probeert het, maar Team DSM controleert.

De achtervolging kwam in het peloton niet echt op gang, en zo groeide de voorsprong met nog vijftig kilometer te gaan stilaan richting de vier minuten. Jumbo-Visma, Team DSM en Plantur-Pura probeerden de boel op gang te krijgen, wat resulteerde in wat tijdswinst. De voorsprong van de drie liep terug tot 3.15 minuten.

Met nog dertig kilometer te gaan hadden de drie leidsters nog 2.25 minuten over. In het peloton was de samenwerking een stuk beter, en de voorsprong slonk zienderogen. Op zestien kilometer van de aankomst zat het avontuur van de drie erop. Het sein voor Cordon-Ragot om Wiebes onder druk te zetten. Team DSM controleerde echter voor de Nederlandse, en zo leken we af te stevenen op een massasprint.

Bredewold dacht daar echter anders over en probeerde het met een late uitval. Ze kreeg Gasparrini mee, en met twee reden ze naar de meet. De Nederlandse was de snelste en mocht de handen in de lucht steken. Wiebes werd derde en pakt zo de eindzege.

Uitslag etappe 6 Simac Ladies Tour

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws