Madouas wint vermakelijke Tour du Doubs, Girmay vierde Wielrennen
Wielrennen

Madouas wint vermakelijke Tour du Doubs, Girmay vierde

Madouas wint vermakelijke Tour du Doubs, Girmay vierde

Valentin Madouas heeft de Tour du Doubs gewonnen. De Fransman was de sterkste na een vermakelijke wedstrijd vol met aanvallen. Mathieu Burgaudeau werd tweede, Matis Louvel eindigde op de derde plaats. Biniam Girmay moest tevreden zijn met de vierde plaats.

Terwijl de Vuelta a España alle aandacht opeist, werd er zondag ook gekoerst in het oosten van Frankrijk. De Tour du Doubs is niet meteen de grootste wedstrijd op de kalender, maar met Biniam Girmay, Benoît Cosnefroy, Victor Campenaerts, Valentin Madouas en Stefan Küng stonden er toch heel wat grote namen aan de start.

Vijf renners gingen er van bij de start al vandoor: Samuel Leroux, Jago Willems, Tim Torn Teutenberg, Arnaud Tendon en Léo Danès. Het peloton zag er geen gevaar in en de koplopers kregen zo zelfs een voorsprong van bijna tien minuten.

Grégoire en Rolland maken sprong naar de kopgroep, ook Campenaerts attent

Het peloton schoot dan toch in gang, en op honderdtwintig kilometer van de aankomst bedroeg de voorsprong nog maar vier minuten. In het peloton werd er her en der aangevallen. Aurélien Paret-Peintre probeerde het even, maar geraakte niet weg. Ook Küng, Campenaerts en Georg Zimmermann zetten een tegenaanval op, maar ver droeg hun poging niet. Het peloton was ondertussen genaderd tot op minder dan een minuut van de koplopers.

Romain Grégoire en Pierre Rolland slaagden er wel in om de sprong naar de koplopers te maken, Jago Willems moest dan weer de kopgroep laten gaan. Zo kregen we zes leiders. In het peloton waren het Intermarché-Wanty-Gobert, Cofidis en TotalEnergies die het tempo bepaalden. Met nog 35 kilometer voor de boeg bedroeg de voorsprong nog 1.25 minuten.

Aanvalspogingen stranden, sprint met klein groepje

Terwijl in het peloton nog maar een dertigtal renners overbleven, versnelde Rolland in de kopgroep. Niemand kon de Fransman volgen en zo ging hij er alleen vandoor. Campenaerts beschikte zoals wel vaker dit jaar over uitstekende benen en reed samen met Zimmermann naar Rolland. Ze werden echter al snel weer gegrepen. Het sein voor Benjamin Thomas, Madouas, Cosnefroy, Philippe Gilbert en Axel Mariault om het te proberen. Onder de boog van de tien kilometer hadden de vijf een tiental seconden voor op het uitgedunde peloton.

Op twee kilometer van de aankomst kregen we een hergroepering. Een tiental renners maakten nog kans op de overwinning. Madouas wist het uiteindelijk te halen met een late aanval, voor Burgaudeau en Louvel. De Fransman van Groupama-FDJ pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen.

Uitslag Tour du Doubs 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws