Buchmann zinspeelt op Giro in klimploeg BORA: 'Moet me in principe liggen' Wielrennen
Wielrennen

Buchmann zinspeelt op Giro in klimploeg BORA: 'Moet me in principe liggen'

Buchmann zinspeelt op Giro in klimploeg BORA: 'Moet me in principe liggen'

Emanuel Buchmann kende een teleurstellend 2021, maar laat zich niet uit het veld slaan. Nog altijd droomt de Duitse klassementsrenner van het behalen van het podium in een grote ronde, maar het is nog niet zeker in welke rittenkoers hij komend wielerjaar zijn kans waagt.

'Mijn doelen zijn onveranderd', laat Buchmann desgevraagd weten aan Radsport-News. 'Het podium behalen in een grote ronde staat nog altijd bovenaan. Als je kijkt naar mijn prestatie in de Giro van dit jaar voor mijn valpartij, dan was ik op de juiste weg', vertelt de klimmer van BORA-hansgrohe. 'Dat geeft me een goed gevoel.'

Met een flink aantal nieuwe klimmers in de ploeg, met onder meer Jai Hindley en Aleksandr Vlasov, is het komend jaar dringen voor de plekjes in de selecties van de grote rondes. De ploeg beschikt daarnaast ook nog altijd over klassementsrenners als Wilco Kelderman en Felix Großschartner. De keuzes wie waar start, is op dit moment nog niet gemaakt.

Buchmann zinspeelt op Giro

Toch lijkt Buchmann enigszins op een plekje in de Giro-selectie voor te sorteren. 'Daar zijn minder tijdritkilometers en meer lastige finales. Dat moet me in principe liggen', vertelt hij. De eerste week in de Tour de France baart hem daarentegen wat zorgen: 'Die is verraderlijk', zegt hij. 'Met een heleboel wind en een Roubaix-etappe. Dat zorgt voor wat hoofdpijn. De kans dat er iets misgaat, is in de Tour zeker groter.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws