Buitenlandse pers lovend over magistrale Evenepoel: 'Elegant, krachtig en meteen op zijn gemak' Wielrennen
Wielrennen

Buitenlandse pers lovend over magistrale Evenepoel: 'Elegant, krachtig en meteen op zijn gemak'

Buitenlandse pers lovend over magistrale Evenepoel: 'Elegant, krachtig en meteen op zijn gemak'

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Een oppermachtige Remco Evenepoel liet in de openingstijdrit van de 106e editie van de Giro d'Italia niets over van zijn concurrentie. In zijn thuisland België zorgde dat ervoor dat de wielerkoorts ('Remcoorts') naar ongekende hoogten steeg. Ook in het buitenland ging de ijzersterke prestatie van 'de Kannibaal van Schepdaal' niet onopgemerkt voorbij en wordt de poulain van Patrick Lefevere alom geprezen.

De Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport stelt dat Evenepoels race tegen de klok, die plaatsvond tussen Fossacesia Marina en Ortona, de beste tijdrit uit zijn carrière was. 'De klinkende vorm van Luik-Bastenaken-Luik twee weken geleden is intact, bijna als een voorteken voor de volgende twintig hoofdstukken die nog moeten komen', is het medium lovend.

La Gazzetta dello Sport, een andere gerenommeerde Italiaanse sportkrant, lijkt haast superlatieven tekort te komen omtrent de tijdritzege van Evenepoel. 'Elegant, krachtig en meteen op zijn gemak op het schitterende tijdritparcours', klinkt de lofzang. 'Evenepoel rekent niet en pakt meteen de roze trui van de 106de editie van de Giro. De uitslag van de eerste etappe stond al bij het eerste tussenpunt niet meer ter discussie. En toen ging Evenepoel nog crescendo. Achteraf stond hij er glimlachend bij, met het serene en ontspannen gezicht van iemand die weet dat hij een perfecte tijdrit heeft gereden.'

L'Équipe karakteriseert Evenepoels openingstijdrit als 'een monumentale tijdritprestatie' 

L'Équipe, één van Frankrijks belangrijkste sportdagbladen, vermoedt - in tegenstelling tot veel andere wieleranalisten en -media - dat Evenepoel wel eens 21 dagen lang de roze trui zou kunnen behouden. 'Evenepoel heeft meteen hard toegeslagen tijdens de Girostart en zwaar op de deur geklopt. De wereldkampioen pakte zaterdag uit met een monumentale tijdritprestatie. Hij werd verwacht en stelde niet teleur.'

Ook de Spaanse sportkranten lieten van zich horen. Zo sprak AS van een 'stratosferische tijdrit' en had Marca, de grootste Spaanse sportkrant, het over 'Italiaanse fans die hun Ganna-droom al snel konden opbergen door een Evenepoel die vanaf dag één zijn stempel drukt'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws