Buitrago verbaast eigen ploegleider met herstel na val: 'Ik ging uit van het slechtste scenario' Wielrennen
Wielrennen

Buitrago verbaast eigen ploegleider met herstel na val: 'Ik ging uit van het slechtste scenario'

Buitrago verbaast eigen ploegleider met herstel na val: 'Ik ging uit van het slechtste scenario'

We zijn pas vijf dagen ver in de Vuelta a Espana, maar toch hebben al heel wat coureurs de grond van dicht bij gezien. Santiago Buitrago leek daarvan één van de meest geraakte coureurs, maar de Colombiaan kwam de dag van woensdag goed door na een zware crash een dag eerder.

Ploegleider Neal Stephens zag het ook niet rooskleurig in toen hij zijn kopman zag liggen. 'De jongens reden op dat moment erg goed gepositioneerd, maar toen gingen er ook drie coureurs tegen de grond. Santiago kon zijn knie een tijdje niet bewegen en ik ging uit van het slechtste scenario: dat hij de koers zou moeten verlaten.'

'Hij kon zich echter weer op zijn fiets zetten en de streep bereiken', zag de opgeluchte Stephens. 'Jammer genoeg verloor hij wel twee minuten en twintig seconden, maar het goede nieuws is dat hij nog een koers zit. Die tijd proberen we wel op een ander moment goed te maken.'

Buitrago kwam de etappe van woensdag goed door. Hij eindigde als 46e en kan zodoende proberen om donderdag tijd en plaatsen goed te gaan maken in de zware bergrit naar de Alto de Javalambre. 'Het zijn gelukkig alleen maar schaafwonden', liet hij optekenen.

Video: valpartij Buitrago in etappe vier Vuelta a Espana

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws