Geen breuken voor pechvogel Dunbar, Zana had door maagvirus 'geen energie meer om te fietsen' Wielrennen
Wielrennen

Geen breuken voor pechvogel Dunbar, Zana had door maagvirus 'geen energie meer om te fietsen'

Geen breuken voor pechvogel Dunbar, Zana had door maagvirus 'geen energie meer om te fietsen'

Jayco AlUla kende een flinke pechdag in de vijfde rit van de Vuelta: Eddie Dunbar en Filippo Zana, op papier de beste klimmers van de ploeg, moesten beiden de ronde verlaten met fysieke problemen. Dunbar viel, terwijl Zana ziek werd.

Dunbar begon als absolute kopman aan de Ronde van Spanje, nadat hij in de Giro d'Italia opzien baarde met een zevende plaats in de eindrangschikking. ' Voor mij is gewoon het allerbelangrijkste om mijn best te doen. Bovendien hoop ik dat we als team zo ver mogelijk kunnen geraken. Het doel is natuurlijk weer om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen', liet de Ier voorafgaand aan de rittenkoers doorheen Spanje doorschemeren.

Kort na het verstek laten gaan van Dunbar maakte Jayco-AlUla via Twitter een nieuwe opgave wereldkundig: klimmer Filippo Zana had er wegens maagklachten tijdens de vijfde etappe de brui aan gegeven. Daarmee zijn de twee belangrijkste klimtroeven van de Australische ploeg in één dag verdwenen uit de Spaanse wedstrijd.

Weening baalt van verlies kopmannen

Ploegleider Pieter Weening sprak dan ook over een groot verlies. 'Vooral met het oog op wat er de komende twee weken nog komt. We zullen onze plannen moeten aanpassen, maar zijn nog hier met een groep jonge renners. Zij kunnen nog veel leren, dus de koers is nog niet over', aldus de Fries.

Dunbar liep geen breuken op bij zijn val, communiceerde de ploeg later op de avond. 'Hij was tijdens de ploegentijdrit al tweemaal gevallen en viel nu op diezelfde kant. Momenteel kan hij niet fietsen, maar na wat rust zou het snel beter moeten gaan.' Zana testte dan weer negatief op corona, meldde dokter Dani Castillo. 'Filippo had al last van maagproblemen. Hij heeft nog zijn best gedaan, maar gedurende de rit werd het wel duidelijk dat het zo niet verder zou gaan. Hij had geen energie meer om te fietsen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws