Burgos-BH neemt Jetse Bol op in ervaren achttal voor Vuelta; sprinter Penalver ontbreekt Wielrennen
Wielrennen

Burgos-BH neemt Jetse Bol op in ervaren achttal voor Vuelta; sprinter Penalver ontbreekt

Burgos-BH neemt Jetse Bol op in ervaren achttal voor Vuelta; sprinter Penalver ontbreekt

Burgos-BH heeft als voorlaatste ploeg het achttal voor de Vuelta a Espana met de wereld gedeeld. Jetse Bol is opnieuw van de partij namens de ploeg uit Spanje, die met veel bekende namen van start gaat. Sprinter Manuel Penalver ontbreekt.

De ploegleiding stelt dat de keuze voor dit achttal een gemakkelijke was. Uruguayaan Eric Fagúndez is de enige debutant, op wie gerekend wordt in de lastigere ritten. Ook Dani Navarro, in het verleden superknecht van Alberto Contador, en José Manuel Diáz, moeten hun ding kunnen doen in de bergen.

Voor het overige rekent de ploeg vooral op ontsnappingen, waar mannen als Bol, Cyril Barthe en Ander Okamika in verwacht worden. 'Voor ons team is het de belangrijkste race van het seizoen, een prijs voor alle teamleden en een internationale showcase voor onze sponsoren. Het hele jaar door hebben we mooie resultaten behaald in verschillende testen', stelt algemeen directeur Julio Andrés Izquierdo.

'We gaan naar La Vuelta met een goed blok renners, waarvan we hopen dat ze gedurende 21 dagen op het beste niveau kunnen presteren', aldus de grote baas. 'Burgos BH heeft zich altijd gekenmerkt door de ambitie waarmee onze renners altijd aan de Vuelta beginnen en op die lijn moeten wij doorgaan.'

Selectie Burgos-BH Vuelta a Espana 2023

Jetse Bol
Cyril Barthe
Dani Navarro
Jesus Ezquerra
Ander Okamika
Pelayo Sanchez
Eric Fagúndez
José Manuel Diáz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws