Jan Bakelants: 'Volgens mij is deze Vuelta met Roglic en Vingegaard een experiment voor Jumbo-Visma' Wielrennen
Wielrennen

Jan Bakelants: 'Volgens mij is deze Vuelta met Roglic en Vingegaard een experiment voor Jumbo-Visma'

Jan Bakelants: 'Volgens mij is deze Vuelta met Roglic en Vingegaard een experiment voor Jumbo-Visma'

Jumbo-Visma gaat de komende Vuelta a Espana in met de twee kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Analist Jan Bakelants denkt dat de Nederlandse ploeg deze Ronde van Spanje vooral als 'experiment' wil gebruiken richting de Tour de France van 2024.

Bakelants deed zijn theorie uit de doeken in de podcast De Tribune. 'Volgens mij is dit een experiment bij Jumbo-Visma met het oog op de Tour van volgend jaar', liet de Belg optekenen. 'Ik denk dat Roglic graag nog eens de Tour wil rijden. Bij Jumbo-Visma willen ze testen of die twee drie weken met elkaar overeen kunnen komen als ze op gelijke voet starten. Het is geen nadeel om met twee te zijn, want Remco Evenepoel zit nu bij voorbaat in de tang. Maar ik zou wel eens willen zien wat Vingegaard doet als Roglic in de trui komt. Ik vind het een interessant experiment.'

Bakelants: 'Individueel zijn Vingegaard en Roglic niet noodzakelijk sterker dan Evenepoel'

Evenepoel, een landgenoot van Bakelants, moet het dus in zijn uppie opnemen tegen de twee tenoren van de Nederlandse ploeg. 'De druk ligt bij Jumbo-Visma. Met die ploeg en dat duo zijn ze de topfavoriet. Om de ronde te dragen en de Vuelta te winnen. Individueel zijn Vingegaard en Roglic niet noodzakelijk sterker dan Remco, maar als ze met twee overschieten, moet hij er wel twee controleren. Ik denk dat dat de doorslag zal geven. Als die twee elkaar vinden, tenminste.'

'Voor Remco zou het een enorm voordeel zijn als meteen zou duidelijk worden wie de echte kopman wordt bij Jumbo-Visma', gaat de ex-prof verder in zijn analyse. 'Dan heb je één ankerpunt waarop je je kunt fixeren. Maar Jumbo-Visma zal die keuze zo lang mogelijk uitstellen', aldus Bakelants. 'Roglic is zeker beter dan vorig jaar ten tijde van de Vuelta. Voor de vorm van Vingegaard is het koffiedik kijken, hij rijdt zijn tweede grote ronde in drie maanden tijd', zet de Belg uiteen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws