Caja Rural-Seguros RGA presenteert selectie voor Vuelta na twee jaren zonder uitnodiging Wielrennen
Wielrennen

Caja Rural-Seguros RGA presenteert selectie voor Vuelta na twee jaren zonder uitnodiging

Caja Rural-Seguros RGA presenteert selectie voor Vuelta na twee jaren zonder uitnodiging

Caja Rural-Serguros RGA heeft de ploeg voor de aankomende Vuelta rond. De Spaanse procontinentale formatie, die in 2021 en 2022 geen uitnodiging kreeg, trekt met een jonge ploeg vol vrijbuiters naar de ronde in het thuisland.

Ploegbaas Juan Manuel Hérnandez geeft een toelichting op de ploeg, waarvan vijf mannen hun debuut maken in een grote ronde. 'We hebben ons huiswerk voor onze belangrijkste koers van het jaar goed gedaan en staan met veel enthousiasme aan de start. Met deze ploeg hebben we een compleet team voor alle terreinen, maar als jeugdige selectie kunnen ze zich ook bewijzen.'

'In aanloop naar deze Vuelta hebben ze zich een maand kunnen voorbereiden op hoogte, om op die manier tiptop in orde aan de start te kunnen verschijnen', vervolgt de grote man van de ploeg. 'Dit jaar hebben we al twaalf overwinningen geboekt, maar er is honger naar meer, veel meer. Sinds onze laatste deelname zijn er twee jaar verstreken, dus dit voelt als een kans om te laten zien dat we de uitnodiging waard zijn.'

Caja Rural wil maar al te graag rit winnen in Vuelta

'Het doel is een rit winnen, maar we zijn ons ervan bewust dat het drie veeleisende weken gaan worden', aldus Hérnandez. 'De rivalen zijn van zeer hoog niveau, maar dat is juist waarom we alles in het werk hebben gesteld.' Over eventuele rolverdelingen is geen uitspraak gedaan, maar de Venezolaanse kampioen Orluis Aular is normaal gesproken de man voor de spurts, terwijl de rest de kansen kan pakken via ontsnappingen.

Snel meer!

Selectie Caja Rural-Seguros RGA Vuelta a Espana 2023

Fernando Barceló
Jefferson Cepeda
Abel Balderstone
Orluis Aular
Joel Nicolau
David González
Jon Barrenetxea
Michal Schlegel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws