Lotto-Dstny 'zonder uitgesproken kopman' van start in Vuelta: 'Iedereen mag zijn kans gaan' Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny 'zonder uitgesproken kopman' van start in Vuelta: 'Iedereen mag zijn kans gaan'

Lotto-Dstny 'zonder uitgesproken kopman' van start in Vuelta: 'Iedereen mag zijn kans gaan'

Lotto-Dstny heeft maandag op originele wijze de ploeg voor de Vuelta a Espana voorgesteld aan de buitenwereld. De Belgische formatie deed dit namelijk via een woordzoeker, waarin de acht namen voor de Spaanse ronde gezocht moesten worden.

Na even zoeken kwamen we tot de volgende acht namen: Lennert Van Eetvelt, Thomas De Gendt, Andreas Kron, Sylvan Moniquet, Sebastian Grignard, Milan Menten, Eduardo Sepulveda en Jarrad Drizners. Veelal vrijbuiters die ritsucces na kunnen jagen, met Menten als man voor de aankomsten op het vlakke.

Voor toptalent Van Eetvelt wordt het zijn eerste gronde ronde, terwijl oudgediende De Gendt alweer aan zijn 24e zal beginnen. 'Ik denk dat we een sterke, uitgebalanceerde ploeg hebben voor deze laatste grote ronde van het seizoen', licht sportief manager Kurt Van de Wouwer toe. 'Zonder een uitgesproken kopman, dus iedereen mag zijn kans gaan. In de jongste Tour de France hebben we nagenoeg dagelijks onze strijdlust laten zien en mocht Victor Campenaerts als ultieme bekroning het podium betreden in Parijs met de Superprijslust. In Spanje willen we voortgaan op dat elan en onze renners elke dag in de strijd zien.'

Menten krijgt kans in spurtetappes Vuelta

'Van Eetvelt is met zijn 22 jaar de youngster van het pak. Hij liet dit jaar al een paar mooie dingen zien en pakte in de Sibiu Tour zijn eerste profzege. Hij mag nu voor het eerst proeven van een grote ronde en start zonder enige druk. Milan is onze snelle man in deze ploeg en we hopen hem in de mix te zien in de sprint-etappes in deze Vuelta. Hij krijgt daarbij de steun van Jarrad Drizners', aldus Van de Wouwer.

'Eduardo toonde zijn goede vorm met een ritzege en het eindklassement in de Vuelta Castilla y Léon eind juli en ook van Andreas Kron en Sylvain Moniquet verwachten we het één en ander. Zij lieten in het voorjaar al zien uit welk hout ze gesneden zijn', sluit de sportief directeuer af.

Selectie Lotto-Dstny Vuelta a Espana 2023

Lennert Van Eetvelt
Thomas De Gendt

Andreas Kron
Sylvan Moniquet
Sebastian Grignard
Milan Menten

Eduardo Sepulveda
Jarrad Drizners

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws