Caleb Ewan wint voor het eerst sinds mei 2023 en bezorgt Jayco-AlUla een feestje, Jakobsen negende Wielrennen
Wielrennen

Caleb Ewan wint voor het eerst sinds mei 2023 en bezorgt Jayco-AlUla een feestje, Jakobsen negende

Caleb Ewan wint voor het eerst sinds mei 2023 en bezorgt Jayco-AlUla een feestje, Jakobsen negende

Caleb Ewan heeft de eerste etappe in de Ronde van Oman gewonnen. In een listige rit vol hoogtemeters kwam het uiteindelijk aan op een sprint. Daarin was de Australiër van Jayco-AlUla de snelste, voor Bryan Coquard en Alexander Kristoff.

De kopgroep van de dag was in het eerste uur al verzameld. Oscar Pelegrí, Nur Amirul Fakhruddin Mazuki, Mohammed Al-Wahibi, Munther al Hsani en Polychronis Tzortzakis waren de mindere goden die wel zin hadden in een lange vlucht, met in totaal 181,5 kilometer af te leggen. Door de tussensprints dunde de leidende groep wel uit. Al Amri was de eerste die moest lossen en na het laatste sprintje liet Pelegrí zich uitzakken.

Mazuki, Al Hsani en Tzortzakis bleven over. In het peloton waren het dsm-firmenich PostNL, Jayco-AlUla en UAE-Team Emirates die op de voorposten controleerden. Bij het ingaan van de laatste zeventig kilometer stond er nog 1.40 minuten op de teller en in de twee uur die volgden werd dit verschil langzaam kleiner. Een saaie status quo, die eindigde op dertien kilometer van de finish. Vanaf daar wist iedereen: we gaan sprinten. Daarin was Ewan uiteindelijk de sterkste.

Uitslag etappe 1 Ronde van Oman 2024

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws