Caleb Ewan weet precies waarom hij bij Lotto-Dstny maar één keer won en bij Jayco-AlUla nu meteen toeslaat Wielrennen
Wielrennen

Caleb Ewan weet precies waarom hij bij Lotto-Dstny maar één keer won en bij Jayco-AlUla nu meteen toeslaat

Caleb Ewan weet precies waarom hij bij Lotto-Dstny maar één keer won en bij Jayco-AlUla nu meteen toeslaat

'Ze geloofden niet meer in mij.' Was getekend: Caleb Ewan, in een interview met Velo. De Australische spurtbom vertrok deze winter bij Lotto-Dstny, waar hij in zekere zin de tent uit werd gewerkt. Ewan keerde terug bij Team Jayco-AlUla en beloonde dat vertrouwen op zaterdag met ritwinst in de Ronde van Oman. Een opluchting, zo blijkt uit zijn reactie na afloop.

Ewan was in een sprint te snel voor Bryan Coquard en Alexander Kristoff en pakte daarmee naast de ritzege ook de leiderstrui. 'Het voelt goed om eindelijk weer te winnen, want ik had al wat kansen gehad', zo doelt Ewan op zijn Tour Down Under, waarin hij niet verder kwam dan een vierde plaats in de sprints. 'Ik wilde de ploeg terugbetalen en het team heeft me geweldig afgezet. Het was een lastige finish heuvelop, waarin timing belangrijk was. Dat ging allemaal volgens plan.'

Een welkome opsteker voor Ewan, die eind mei 2023 voor het laatst won, toen nog in dienst van Lotto-Dstny. Wat daarna volgde, is wel bekend. Ewan stapte af in de Tour de France, maakte daarmee zijn team boos en dat kwam eigenlijk nooit meer goed. 'Ze hadden bepaalde verwachtingen van mij en die heb ik waarschijnlijk niet vervuld. Om te presteren, heb je een team nodig die volledig in je gelooft. Op het einde konden we gewoon niet meer samenwerken', kijkt Ewan terug op zijn vertrek.

Lotto-Dstny liet hem ondanks een contract tot eind 2024 gaan en bij Jayco-AlUla bewees hij zaterdag weer te kunnen winnen. 'Ik ben naar een ploeg gegaan die gelooft dat ik weer mijn topniveau kan halen. Daar geloof ik ook in. Ik voel me goed en als ik naar de cijfers kijk, zie ik dat ik sterker ben dan een paar jaar geleden. Maar de sport groeit mee... Ik sprintte naar een derde plek in de Tour, ik was er echt wel dichtbij. Ik moet mijn zelfvertrouwen terugkrijgen en hopelijk zijn we vanaf daar vertrokken.'

De zege in Oman zal dat moeten uitwijzen...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws