Campenaerts acht kans op Tokio klein: 'Evenepoel en Van Aert hebben betere papieren' Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts acht kans op Tokio klein: 'Evenepoel en Van Aert hebben betere papieren'

Campenaerts acht kans op Tokio klein: 'Evenepoel en Van Aert hebben betere papieren'

Victor Campenaerts had al gedachten om volgend jaar het werelduurrecord aan te vallen of de Ironman van Hawaï te betwisten, maar zijn ploeg werd op het nippertje gered. Aankomend seizoen wil hij bij Team Qhubeka ASSOS (voorheen NTT Pro Cycling) meer dan alleen tijdrijder zijn en ziet hij weinig kans op deelname aan de Olympische Spelen.

De 29-jarige Campenaerts wist al twee keer nationaal en Europees kampioen tijdrijden te worden, maar ziet in dat er op dit moment betere tijdrijders in eigen land zijn. Met Remco Evenepoel en Wout van Aert als concurrenten, acht hij de kans klein op deelname aan de Olympische Spelen. 'Ik vind het belachelijk dat mensen zeggen dat ik het tijdrijden op de kaart heb gezet in België en daarom moet gaan. De renners die de grootste kans hebben op een medaille moeten gaan. Evenepoel en Van Aert hebben betere papieren voor Tokio', zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Nu de kansen geslonken zijn op succes in het tijdrijden, wil Campenaerts zijn horizon verbreden en ook in klassiekers van voren rijden. Op zijn voorlopige programma staat onder andere Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl. 'Ik wil ook andere koersen winnen, door bijvoorbeeld de koers open te breken en mee te zitten met de goede vlucht.' Het betekent overigens niet dat hij het tijdrijden helemaal links laat liggen. In Parijs-Nice wordt waarschijnlijk gestart met een openingstijdrit en daar heeft de Belg wel oren naar. 'Ik heb ook gehoord dat Filippo Ganna start in de Tirreno-Adriatico.'

Campenaerts acht kans op Tokio klein: 'Evenepoel en Van Aert hebben betere papieren'

'Ik ga voor de Giro en de Tour, waar ik debuteer.'

Victor Campenaerts

Verderop in het seizoen heeft Campenaerts zijn vizier gericht op de Giro d'Italia en de Tour de France, die vlak voor de Olympische Spelen valt. Daarmee lijkt hij ook al een voorschot te nemen op de verwachting dat hij niet naar de Olympische Spelen afreist. 'Ik ga voor de Giro en de Tour, waar ik debuteer. In 2018 reed ik ook al de Giro en Vuelta, maar dat viel minder op omdat er veel tijd tussen die twee rondes zat. Via een hoogtestage bereid ik me dit jaar voor op de Giro', aldus de Belg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws