Victor Campenaerts

Victor Campenaerts is een Belgische wielrenner, vooral bedrijvig in het tijdrijden. Hij rijdt anno 2021 voor het Zuid-Afrikaanse Team Qhubeka ASSOS. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws bij. 

Victor Campenaerts

Campenaerts wint tijdritten en pakt werelduurrecord

Campenaerts heeft al wat ploegen achter zijn naam. Hij groeide op bij Topsport Vlaanderen en maakte in 2016 de stap naar LottoNL-Jumbo. Bij de Nederlandse ploeg kon hij in twee seizoenen nog echt aarden, alvorens hij tekende bij Lotto Soudal. Bij de Belgische formatie sloeg hij echt aan het winnen. Hij was bij LottoNL-Jumbo al wel Belgisch kampioen tijdrijden geworden, maar de grote vissen volgden in 2018 en 2019. Campenaerts werd in 2018 andermaal Belgisch kampioen tijdrijden en voegde daar een Europese titel aan toe. Ook won hij een tijdrit in de Tirreno-Adriatico. In de Baloise Belgium Tour zegevierde hij in een rit in lijn, de enige niet-tijdritzege op zijn palmares.

Zijn tijd bij Lotto Soudal werd echter vooral getekend door het werelduurrecord, dat Campenaerts op 16 april 2019 overtuigend overnam van Bradley Wiggins. De Belg was de eerste renner ooit die er in slaagde om een uur lang meer dan 55 kilometer per uur gemiddeld rond te draaien. Het was perfecte reclame voor Lotto Soudal, dat Campenaerts in de maanden voor zijn recordpoging alle ruimte gaf om zich voor te bereiden. Campenaerts werd beroemd met zijn nauwgezette aanpak bij tijdritten en andere koersen. Hoogtestages, hoogtetenten, geschoren baard, een dikke snor; alles werd uit de kast gehaald voor een tiende van een seconde.

Campenaerts trekt naar Zuid-Afrika

Toch was er voor 2020 geen plek meer bij Lotto Soudal en dus vertrok Campenaerts naar NTT Pro Cycling, tegenwoordig Team Qhubeka ASSOS. Hij tekende een driejarig contract, maar kende in zijn eerste jaar vooral veel pech met valpartijen. Zo ging hij onder meer onderuit bij het WK tijdrijden en een tijdrit in de Giro d'Italia. Het was zonder die crashes echter ook wel duidelijk dat Campenaerts als tijdrijder voorbij was gestreefd door anderen. Filippo Ganna, Wout van Aert, Dennis; er was steeds wel iemand anders sneller. 

Victor Campenaerts Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties