Campenaerts verslaat Tiller en wint loodzware Druivenkoers Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts verslaat Tiller en wint loodzware Druivenkoers

Campenaerts verslaat Tiller en wint loodzware Druivenkoers

Victor Campenaerts heeft de Druivenkoers Overijse gewonnen. De Belg van Lotto Dstny versloeg zijn medevluchter Rasmus Tiller in een sprint-a-deux na een zware wedstrijd. Zijn ploeggenoot Jasper De Buyst mocht nog mee op het podium, hij werd namelijk derde.

Al vlug in de wedstrijd reed er een kopgroep van vijf renners weg: Ryan Christensen (Bolton Equities), Gage Hecht (Human Powered Health), Dietmar Ledegen (Baloise), Abram Stockman (TDT-Unibet) en Andreas Goeman (Tarteletto) vormden de kopgroep van de dag. Twee renners waren het daar alleen niet mee eens en maakten de oversteek. Jonas Abrahamsen (Uno-X) en Karl-Patrick Lauk (Bingoal) reden naar het sterke kwintet toe.

Kopgroep van zeven krijgt weinig ruimte, Tiller forceert een selectie

De zeven kregen weinig ruimte van de hoofdmacht. Op de Horenberg, de scherprechter in de middenfase, volgde al vroeg in de koers een hergroepering. Onder aanvoering van favoriet Tiller (Uno-X) reed er toen een nieuwe groep weg, van maar liefst 21 renners. Campenaerts had de slag gemist en probeerde naar die kopgroep toe te rijden.

De grote kopgroep bleek te groot te zijn, waarna de demarrages elkaar opvolgden. Rory Townsend (Bolton Equities), De Buyst (Lotto Dstny), Lionel Taminiaux en Dries De Bondt (beiden Alpecin-Deceuninck) kozen het hazenpad en kregen een mooi gaatje. Zij zouden alleen niet gaan strijden om de ritzege.

Campenaerts en Tiller gaan strijden om de zege

Campenaerts had eerder in de wedstrijd de oversteek gemaakt en had duidelijk nog wat energie in de tank. De Belg pakte een gat samen met Tiller, die eerder al meermaals een selectie probeerde te forceren. Met nog vijf kilometers te rijden, had het duo 35 seconden voorsprong op de achtervolgende groep. In de sprint-a-deux in Overijse wist Campenaerts vervolgens op straffe wijze te winnen van de Noor. Daarachter maakte De Buyst het podium compleet.

Uitslagen Druivenkoers Overijse 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws