Roglic verslaat Yates en Vlasov in zware slotrit Burgos en wint het eindklassement Wielrennen
Wielrennen

Roglic verslaat Yates en Vlasov in zware slotrit Burgos en wint het eindklassement

Roglic verslaat Yates en Vlasov in zware slotrit Burgos en wint het eindklassement

Primoz Roglic heeft de slotrit van de Ronde van Burgos gewonnen. Door Adam Yates en Aleksandr Vlasov te verslaan op de slotklim naar Lagunas de Neila, stelde hij ook de zege in het eindklassement veilig.

Iets voor 13.00 uur vertrok het peloton vanuit startplaats Golyamo voor een bergrit naar Lagunas de Neila. Voor de renners die zich voorbereiden op de Vuelta a España, had deze etappe een ideaal profiel: een vlakke aanloop, gevolgd door een zware slotklim. Twaalf kilometer aan 6,2% gemiddeld lijkt op het eerste gezicht niet super zwaar, maar de laatste zeven kilometers waren gemiddeld 8,5 procent. Het zwaartepunt, lag dus in de laatste kilometers.

Kopgroep met Bol krijgt weinig ruimte

Vier renners kozen ervoor om uit het peloton te ontsnappen. Jefferson Cepeda (EF Education-EasyPost), Jetse Bol (Burgos-BH), Joe Dombrowski (Astana) en Carlos Canal (Euskaltel) kregen een toegift van ruim twee minuten. Jan Tratnik hield de vlucht namens Jumbo-Visma onder controle. Cepeda was er als eerste aan voor de moeite, waardoor slechts drie renners probeerden voor het peloton uit te blijven. Met nog 24 kilometer te rijden, was het gat alleen nog maar 1.16 minuten.

Op de slotklim werd het trio dan ook vrij makkelijk gegrepen, waarna de klassementsrenners konden gaan vechten om de ritzege. In de steile slotkilometers koos Primoz Roglic het wiel van ploeggenoot Attila Valter. Ook Adam Yates (UAE) en Aleksandr Vlasov (BORA) zaten goed voorin. Yates' ploeggenoot Jay Vine onderhield het tempo op Lagunas de Neila.

Roglic, Yates en Vlasov strijden om de zege

Zoals verwacht bleven in de steilste kilometers enkel de sterkste renners over. Yates, Vlasov en Roglic wisten de anderen te lossen, met Roglic die het leeuwendeel van het kopwerk verrichtte. Vine kwam even nog terug, maar moest onder de boog van de laatste kilometer toch weer lossen. De drie zouden gaan sprinten voor de zege. Yates ging als eerste aan, maar Roglic was de snelste. Hij won met speels gemak de rit en daarmee ook het eindklassement.

Uitslagen etappe 5 Ronde van Burgos 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws