Carapaz dook met gezicht in fiets Bettiol in Ronde van Zwitserland, Tour de France niet in gevaar Wielrennen
Wielrennen

Carapaz dook met gezicht in fiets Bettiol in Ronde van Zwitserland, Tour de France niet in gevaar

Carapaz dook met gezicht in fiets Bettiol in Ronde van Zwitserland, Tour de France niet in gevaar

Richard Carapaz en Alberto Bettiol hebben opgegeven in de Ronde van Zwitserland. De twee leiders van EF Education-EasyPost kwamen in de vierde etappe hard ten val en hoewel ze allebei de finish haalden, is besloten om ze in rit vijf niet meer te laten starten. Later deelde de Ecuadoraan een

EF Education-EasyPost laat woensdagavond in een statement weten dat Carapaz en Bettiol allebei stevig tegen de grond gingen. 'Alberto heeft daarbij schaafwondingen en kneuzingen opgelopen, Richard liep een blessure aan het gezicht op, waar hechtingen aan te pas moesten komen. Beide renners krijgen de tijd om rust te nemen en te herstellen', aldus de ploeg.

Bettiol startte dag vier nog in de gele leiderstrui, nadat hij die op dag drie veroverd had middels bonificatieseconden. De Italiaan finishte de vijfde rit nog knap als 39e, daar Carapaz zelfs op slechts twee minuten van de winnaar over de streep bolde. Daarbij vielen meteen een bebloed gezicht en linkerbeen op.

De opgave van beide heren is een flinke streep door de rekening voor hen en hun Amerikaanse werkgever. Carapaz heeft deze zomer een klassement in de Tour de France met rood omcirkeld, daar Bettiol ook beoogd is voor de Ronde van Frankrijk. Overigens lijkt de kopman de Tour gewoon te gaan halen. Carapaz ging eerder dit jaar ook al onderuit in Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico. Vorig jaar crashte hij hard in rit één van de Tour, waardoor hij niet verder kon.

Lees verder onder de foto!

Carapaz geeft update over toedracht en nasleep val

Richard Carapaz heeft later op zijn eigen website een update gegeven over zijn toestand, die verder oké is. De blessure is desondanks naar. De Ecuadoraan viel met zijn mond op een fietsonderdeel van Bettiol, waardoor er een flinke inwendige wond in die omgeving is ontstaan. In één van zijn verwondingen zijn maar liefst vijf hechtingen aangebracht. Carapaz vertrekt richting Andorra om daar op hoogte te gaan, naar verwachting komt de Tour niet in gevaar.

'Het heeft niet zoveel zin om door te gaan met racen, de blessures en ontstekingen maken het voor mij moeilijk om goed te eten. Nu denk ik alleen maar aan herstellen. Het doel blijft de Tour de France en daar blijven we naartoe werken. Ik zal waarschijnlijk twee tot drie dagen moeten doorbrengen zonder de fiets aan te raken, maar daarna hoop ik normaal te kunnen trainen om in de best mogelijke conditie in Florence aan te komen', aldus Carapaz.

Mollema geeft op met 'zere keel'

Waar Carapaz en Bettiol de vierde etappe nog uitreden, daar gaf Bauke Mollema tijdens de rit al op. De Nederlander van Lidl-Trek had volgens z'n ploeg 'een moeilijke nacht' achter de rug en via zijn sociale kanalen gaf Mollema in de avond opheldering over z'n klachten: 'Een zere keel en totaal geen power. Het is tijd om te herstellen en dan ben ik hopelijk terug voor het NK, volgende week.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws