Carapaz laat amandelen verwijderen en begint met achterstand: 'Richard ligt op schema voor de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz laat amandelen verwijderen en begint met achterstand: 'Richard ligt op schema voor de Tour'

Carapaz laat amandelen verwijderen en begint met achterstand: 'Richard ligt op schema voor de Tour'

Richard Carapaz is met enige vertraging begonnen aan zijn periode bij EF Education-EasyPost. De Amerikaanse ploeg meldt via de officiële kanalen dat Carapaz recent is geopereerd aan zijn amandelen. De oud-winnaar van de Giro d'Italia zit inmiddels weer op de fiets.

Carapaz, die deze winter het grote INEOS Grenadiers verruilde voor EF, had de afgelopen jaren vaker last van geïrriteerde of zelfs geïnfecteerde amandelen. Hij besloot na overleg met zijn nieuwe ploeg om ze te laten verwijderen. De operatie vond al in december plaats, alvorens Carapaz de fiets ruim twee weken niet aanraakte. Deze week hervatte hij de training.

'Ik heb dit probleem ongeveer drie jaar gehad, een terugkerend probleem van amandelontstekingen. Toen ik op trainingskamp was, heb ik met het team overlegd om een ​​tonsillectomie te ondergaan, omdat ik vorig jaar veel terugkerende infecties heb gehad en dat werd uiteindelijk een probleem', zo legt Carapaz uit. De Ecuadoraan moest zo'n tien dagen vloeibaar eten.

Tour de France grote doel Carapaz

De 29-jarige klimmer liet zich opereren in Ecuador en het herstel duurde langer dan verwacht. 'De operatie was succesvol, maar er was sprake van een kleine complicatie tijdens het herstel, waarbij hij bloedde uit de amandelen. Hij heeft twee en een halve week niet op de fiets gezeten en traint nu weer normaal', aldus teamarts Jon Greenwell.

Carapaz zal de komende weken de opgelopen achterstand proberen in te halen. Hij heeft nog even de tijd, want zijn hoofddoel ligt in de zomer, als hij als kopman van EF wordt uitgespeeld in de Tour de France. Hij werd in 2021 al eens derde in Frankrijk en hoopt in juli opnieuw mee te doen om het podium. 'Misschien moeten we enkele van zijn voorjaarsdoelen bijstellen, maar voor zijn belangrijkste doel ligt Richard op schema. We zullen samen met Richard alles in een redelijk tempo weer op gang brengen', besluit CEO Jonathan Vaugthers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws