Carapaz verliest met Porte belangrijke knecht in Giro, Cepeda stapte zelfs niet meer op Wielrennen
Wielrennen

Carapaz verliest met Porte belangrijke knecht in Giro, Cepeda stapte zelfs niet meer op

Carapaz verliest met Porte belangrijke knecht in Giro, Cepeda stapte zelfs niet meer op

Richard Carapaz heeft een tikje gekregen in zijn weg naar de roze trui in de Giro d'Italia. De Ecuadoraan zag in de negentiende etappe zijn luxeknecht Richie Porte al op de eerste klim lossen. De Australiër kneep niet veel later in de remmen.

Porte reed deze Giro volledig in dienst van Carapaz, en met succes. De klimmer voerde in de zeventiende etappe nog het tempo op, maar lag er in de negentiende rit al rap af. Toen de sprinters nog aan boord waren, zagen we Porte al hijgend en tuffend achter de auto's bungelen.

Onzichtbare Cepeda stapt niet meer op in Giro

De opgave van Porte was niet de enige abandon. Jefferson Cepeda besloot zelfs niet meer op te stappen in de negentiende etappe. De klimmer van Drone Hopper-Androni reed net als in 2021 een indrukwekkende voorbereiding richting de Giro, maar kon voor het tweede jaar op rij geen moment zijn stempel drukken. Wat zijn reden van opgave is, is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws