Wiebes zet imposante zegereeks voor met winst in openingsrit RideLondon Classique Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes zet imposante zegereeks voor met winst in openingsrit RideLondon Classique

Wiebes zet imposante zegereeks voor met winst in openingsrit RideLondon Classique

Lorena Wiebes heeft in Maldon de eerste rit van de RideLonden Classique weten te winnen. De renster van Team DSM was de snelste in een massasprint.

Het duurde een hele tijd alvorens we een vlucht van de dag kregen in de wedstrijd in Groot-Brittannië. Dit kwam mede door een flinke valpartij, waarbij veel dames van AG Insurance-NXTG Team betrokken waren. Onder meer Ilse Pluimers kuste het asfalt, terwijl Rebecca Koerner (Uno-X) zelfs op moest geven.

Op 38 kilometer van de aankomst plaatste Anna Henderson (Jumbo-Visma) een aanval. De Britse raapte de bergpunten op en mag dus zaterdag in de bergtrui van start. Henderson hield echter knap stand en had met nog tien kilometer te gaan meer dan één minuut voorgift. Ondanks verwoede pogingen van meerdere teams had ze bij het ingaan van de laatste kilometers nog meer dan een halve minuut over.

In de laatste kilometer werd Henderson echter alsnog bijgehaald door het peloton, waar de sprinters hun aanzet uitstekend timeden. Wiebes bleek - zoals zo vaak dit seizoen - de snelste. Lotte Kopecky werd vierde.

Uitslag etappe 1 RideLondon Classique 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws