Carr draagt Langkawi-zege op aan maandag overleden opa: 'Hij was een grote fan van me' Wielrennen
Wielrennen

Carr draagt Langkawi-zege op aan maandag overleden opa: 'Hij was een grote fan van me'

Carr draagt Langkawi-zege op aan maandag overleden opa: 'Hij was een grote fan van me'

Simon Carr heeft namens EF Education-EasyPost de vijfde rit van de Tour de Langkawi weten te winnen. De Brit was bergop beter dan zijn Ecuadoriaanse teamgenoot Jefferson Alexander Cepeda en de Spanjaard Pablo Castrillo van Caja Rural. Carr is ook de nieuwe leider.

Op de klim richting Genting Highlands maakten de twee mannen van EF Education-EasyPost vroeg koers. Cepeda ging er met nog zes kilometer te gaan van door, waarna hij even later bijval kreeg van ploeggenoot Carr. Die bleek op een gegeven moment de betere van zijn teammaat, waarna Carr de laatste vier kilometer solo reed en uiteindelijk met 39 seconden voorsprong op Cepeda won.

'De hele ploeg heeft geweldig werk verricht', liet Carr na afloop weten. 'Vanaf het begin van de beklimming namen we het tempo op ons, waarna Alexander op het perfecte moment zijn aanval plaatste. Ik had direct in de gaten dat niemand meer wat over had in de benen, dus besloot ik om ook de sprong naar voren te maken. Zo hebben we het goed gespeeld, denk ik.'

'Deze overwinning betekent ontzettend veel voor me', aldus Carr. 'Niet alleen omdat het deze wedstrijd is, maar vooral omdat ik heel gemotiveerd was. Mijn opa is afgelopen maandag overleden en hij was een heel grote fan van me, dus deze overwinning wilde ik voor hem pakken', stelt de Brit.

Uitslag etappe 5 Tour de Langkawi 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws