Cattaneo wint tijdrit op de plek waar Jakobsen zo hard viel: 'Was daardoor extra gemotiveerd' Wielrennen
Wielrennen

Cattaneo wint tijdrit op de plek waar Jakobsen zo hard viel: 'Was daardoor extra gemotiveerd'

Cattaneo wint tijdrit op de plek waar Jakobsen zo hard viel: 'Was daardoor extra gemotiveerd'

Mattia Cattaneo heeft de tijdrit in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Italiaan van Soudal-Quick Step was meer dan tien seconden sneller dan al zijn concurrenten, en versloeg mannen als Geraint Thomas, Stefan Bissegger en wereldkampioen Tobias Foss. Voor Cattaneo was het een speciale overwinning, omdat hij won op de plek waar Fabio Jakobsen in 2020 zo hard ten val kwam.

In een persbericht van zijn ploeg na afloop van de etappe, laat Cattaneo dan ook weten zeer blij te zijn met deze overwinning. 'Ik heb hard gewerkt aan deze discipline en ben de afgelopen maanden flink verbetert. Het betekent veel voor mij dat ik hier mijn eerste zege in een World Tour koers pak, vooral als ik zie naar het sterke deelnemersveld. Het is ook goed voor mijn vertrouwen richting het wereldkampioenschap waar ik voor een goed resultaat wil gaan.'

Voor Cattaneo was dat nog niet alles. Door zijn goede tijdrit maakt hij ook een gigantische sprong in het algemeen klassement in Polen. 'Het parcours lag me en ik houd er van om alles te geven. Het feit dat ik nu in de top vijf van het klassement sta is een mooie bonus', zo sprak hij na afloop. Cattaneo staat nu vijfde, één plek achter zijn kopman Ilan Van Wilder.

Cattaneo extra gemotiveerd door Fabio Jakobsen

Cattaneo wilde een kunstje uithalen voor Fabio Jakobsen. De Nederlander kwam in 2020 heel hard ten val in de Ronde van Polen, en leek toen zelfs even zijn carrière te moeten beëindigen. 'Vandaag was ik ook erg gemotiveerd doordat de laatste 500 meter van de tijdrit gelijk waren aan die van de rit toen Fabio drie jaar geleden zwaar viel. Aan het eind van de verkenning kreeg ik daardoor een wat naar gevoel, maar tegelijkertijd wilde ik daardoor juist ook alles geven. Ik ben tevreden met het resultaat', sloot Cattaneo af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws