CEO oliereus TotalEnergies wil Alaphilippe reddingsboei toewerpen bij fusie Plugge/Lefevere Wielrennen
Wielrennen

CEO oliereus TotalEnergies wil Alaphilippe reddingsboei toewerpen bij fusie Plugge/Lefevere

CEO oliereus TotalEnergies wil Alaphilippe reddingsboei toewerpen bij fusie Plugge/Lefevere

Julian Alaphilippe sprak zich als één van de weinige renners echt uit over de mogelijke fusie tussen zijn ploeg Soudal Quick-Step en die van Jumbo-Visma, maar de Fransman zit zelf richting 2024 niet verlegen om aandacht. TotalEnergies heeft na het vertrek van Peter Sagan geen echt speerpunt en zij zien Alaphilippe als de ideale kartrekker, zo verklaart CEO Patrick Pouyanné.

Alaphilippe werd maandag bij de Coppa Bernocchi gevraagd naar zijn mening over het onderwerp. 'Het is een beetje ingewikkeld, maar we blijven geconcentreerd op hetgeen we voor de boeg hebben. We hopen dat de situatie snel uitgeklaard wordt, want het gebrek aan nieuws is vervelend', liet de Fransman aldaar weten. ' 'Soudal-Quick Step bevond zich al jaren in het hart van het wielrennen en heeft een fantastische periode achter zich. Het is nog niet gedaan en blijven hopen op goed nieuws.'

TotalEnergies-CEO wil Alaphilippe er maar al te graag bijhebben

Dat goede nieuws - of in ieder geval vanuit officiële hoek - is er nog niet, en dus beginnen andere geïnteresseerden stilaan ook met het verleiden van de tweevoudig wereldkampioen. Met name TotalEnergies is al jaren gecharmeerd van Alaphilippe en dat is dit jaar niet anders. 'Jean-René Bernaudeau (baas van wielerploeg TotalEnergies, red.) heeft een overwegend Frans team, wat wij als TotalEnergies ondersteunen', legt CEO Pouyanné van het bedrijf uit.

'Zoals ik als hoofdsponsor al heb aangegeven, zou de persoonlijkheid van een bij de Fransen geliefde renner als Alaphilippe zeker kunnen interesseren', tekent Ouest-France op. 'Als Alaphilippe dus bereid zou zijn om zich bij ons project aan te sluiten, dan zou hij zeker welkom zijn.' De overige Franse renners van Soudal-Quick Step hebben al onderdak voor komend seizoen. Florian Sénéchal tekende bij Arkéa Samsic, terwijl hardrijder Rémi Cavagna vermoedelijk de overstap naar het Spaanse Movistar maakt. Bij TotalEnergies kwamen tot op heden enkel vier jonge Franse coureurs binnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws