Cerny heeft de smaak te pakken na ritzege Coppi e Bartali: 'Zou graag nog wat meer winnen' Wielrennen
Wielrennen

Cerny heeft de smaak te pakken na ritzege Coppi e Bartali: 'Zou graag nog wat meer winnen'

Cerny heeft de smaak te pakken na ritzege Coppi e Bartali: 'Zou graag nog wat meer winnen'

Met Rémi Cavagna aan zijn zijde passeerde Josef Cerny de meet in de vijfde en laatste etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Tsjech boekte zijn tweede zege in het tricot van Quick Step-Alpha Vinyl en mocht zijn Franse ploeggenoot mee het podium opnemen: 'Het is altijd speciaal om op deze manier te winnen'.

Cerny blikt in een reactie op de ploegsite terug naar tweede etappe van de Ronde van het Baskenland 2021, waarin hij met Mikkel Honoré in eenzelfde situatie belandde. 'Toen pakte hij de zege en nu is het aan mij', vertelt hij. 'Het was een zware koersweek, maar we voelden ons goed en besloten mee te springen in de vroege vlucht. In de voorlaatste ronde versnelde ik en sloeg ik een mooi gaatje. Nadat Remi de andere renner loste in de slotkilometer, kwam hij bij mij aansluiten.'

De 28-jarige renner vond het maar wat mooi om samen met zijn ploegmakker over de finishlijn te rollen. 'Het is mijn eerste zege van het seizoen en ik zou graag nog wat meer winnen. We verlaten deze koers met twee ritzeges en veel vertrouwen.' In de openingsrit van de Italiaanse Wielerweek schoot The Wolfpack ook al raak met Mauro Schmid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws