Quick Step slaat terug in Coppi e Bartali: 1-2'tje voor Cerny en Cavagna Wielrennen
Wielrennen

Quick Step slaat terug in Coppi e Bartali: 1-2'tje voor Cerny en Cavagna

Quick Step slaat terug in Coppi e Bartali: 1-2'tje voor Cerny en Cavagna

Josef Cerny heeft vanuit de vroege vlucht de slotetappe van de Wielerweek van Coppi en Bartali gewonnen. De Tsjech was samen met Rémi Cavgana present in de kopgroep en kon op die manier het overtal uitspelen. De eindzege van Eddie Dunbar (INEOS Grenadiers) kwam niet in gevaar.

Na de uithaal van Mathieu van der Poel op vrijdag kregen de renners in Italië in de laatste rit nog zo'n klassieke Italiaanse etappe voorgeschoteld, met veel korte beklimmingen. Dit zorgde in het begin van de rit al voor het nodige vuurwerk, waar een groep van elf man van profiteerde.

Frederik Wandahl (BORA-hansgrohe), Julius van der Berg (EF), Cerny, Cavagna (Quick Step-Alpha Vinyl), Omer Goldstein (Israel-Premier Tech), Tom Paquot, Johan Meens (Bingoal), David Martin (EOLO-Kometa), Giovanni Carboni (nationale selectie), Jacopo Cortese (Mg.K) en Fabio Van Den Bossche (Alpecin-Fenix) konden samen een voetbaleftal zijn, maar ze vormden de vlucht van de dag. Ze kregen een voorsprong van acht minuten.

Kopgroep mag het uitvechten

Het hardrijdersduo van Quick Step toonde zich het sterkst vooraan. Cerny en Cavagna kregen enkel de Israëliër Goldstein en Nederlander Van der Berg met zich mee, maar ook die bleek uiteindelijk slechts kanonnenvoer. Het peloton drong geen moment aan, het was al snel duidelijk dat het een strijd tussen de overgebleven vluchters zou worden.

Cerny was de eerste die een serieuze uitval ondernam, waarbij de Tsjech direct een minuut wegreed. Zijn achtervolgers hadden Cavagna als lood met hun mee, en op die manier kon Cerny relatief makkelijk naar de dagzege rijden.

Uitslag etappe 5 Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws