Cerny kan uitslag inlijsten na winst in proloog: 'Er staat hier een sterk veld aan tijdrijders' Wielrennen
Wielrennen

Cerny kan uitslag inlijsten na winst in proloog: 'Er staat hier een sterk veld aan tijdrijders'

Cerny kan uitslag inlijsten na winst in proloog: 'Er staat hier een sterk veld aan tijdrijders'

Josef Cerny won dinsdag verrassend de proloog van de Ronde van Romandië. De Tsjech versloeg met wereldkampioen tijdrijden Tobias Foss en Rémi Cavagna twee klinkende namen. ‘Het ging heel snel en deed veel pijn, maar ik kan er nu echt van genieten’, vertelt Cerny in het flashinterview.

De proloog was spannend tot het einde. Eerst strandde Cavagna – ploegmaat van Cerny – op een kleine seconde. Vervolgens maakte Foss het nog spannender, maar ook de Noor van Jumbo-Visma moest zijn meerdere erkennen in Cerny. ‘Ja ik reed een sterke proloog, maar het was heel nipt met drie mannen binnen een seconde. Vandaag was ik de gelukkige en daar ben ik superblij mee’, aldus Cerny.

‘Ik werk hard, dus ik was niet verrast door mijn prestatie’, vervolgt Cerny, die niet de minsten namen klopte. ‘Er staat hier echter wel een sterk veld aan tijdrijders, dus ik was niet echt de favoriet. Ik had wel veel vertrouwen en verwachtte dat ik in de top tien of top vijf kon finishen. De overwinning is heel mooi.’

Cerny mag woensdag als leider in de gele trui starten. De eerste etappe is een lastige om te typeren en kan qua koersverloop meerdere kanten op. ‘Een sprint zal morgen lastig worden, maar ik denk dat ik het moet kunnen overleven. Daarna zullen we wel zien’, besluit Cerny.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws