Foss na buikgriep tweede in proloog Romandië: 'Ambities zijn buiten de tijdritten niet groot' Wielrennen
Wielrennen

Foss na buikgriep tweede in proloog Romandië: 'Ambities zijn buiten de tijdritten niet groot'

Foss na buikgriep tweede in proloog Romandië: 'Ambities zijn buiten de tijdritten niet groot'

Tobias Foss strandde dinsdag op een zucht van de winst in de proloog van de Ronde van Romandië. Josef Cerny van Soudal-Quick Step bleek net een beetje sneller. Na afloop liet Foss weten de voorbije weken te hebben gekampt met buikgriep, wat zijn prestatie des te knapper maakte.

‘Het is altijd zwaar’, hijgt de wereldkampioen tijdrijden van Jumbo-Visma in gesprek met Cycling Pro Net nog uit. ‘Ik had niet de beste laatste twee weken. Ik worstelde met buikgriep’, deelt Foss een nieuwtje. ‘Het was een propere opener. Het was zoeken naar het goede ritme, en ik werd heel goed gecoacht vanuit de wagen. Ik weet dat ik kan concurreren met de besten, dus dat geeft altijd motivatie. Helaas had ik niet dat extra beetje’, blikt Foss terug op zijn proloog.

‘Het is nooit fijn om met zo’n klein verschil te winnen’, vervolgt de Noor. ‘Ik heb echter alles gegeven en ben daar tevreden mee. Er komt nog een tijdrit, die mij een stuk beter past’, blikt Foss al vooruit naar vrijdag, wanneer er een tijdrit van bijna negentien kilometer met een flinke klim erin op het programma staat.

'Zal mij niet met opzet laten lossen.'

Tobias Foss

Voor Foss is de Ronde van Romandië de laatste voorbereiding richting de Giro d’Italia, waar hij Primoz Roglic zal ondersteunen. ‘Ik moet mijn vorm wat aanscherpen richting de Giro, vanwege ziekte. Mijn voornaamste doel is om een week goed te trainen en een koers in de benen te hebben. Ik zal mij niet met opzet laten lossen, maar de ambities zijn buiten de tijdritten niet groot’, lijkt Foss weinig vertrouwen te hebben in een goed klassement.

Zeeman ziet Foss bevestigen richting Giro d'Italia

Ploegleider Merijn Zeeman zag de tweede plek van Foss als een goed signaal richting de Giro. ‘Een tweede plaats is altijd de meest ondankbare en zeker als het verschil zo klein is. Tobias reed een goede proloog en dit is een bevestiging dat het met zijn vorm wel goed zit met het oog op de Giro. Dit geeft ook vertrouwen voor de tijdrit die later deze week gepland staat, daarin kan hij zijn regenboogtrui nogmaals laten zien’, besluit Zeeman zijn reactie op de ploegsite.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws