Chaves hoopt beste zelf terug te vinden en droomt van Giro en Olympische Spelen Wielrennen
Wielrennen

Chaves hoopt beste zelf terug te vinden en droomt van Giro en Olympische Spelen

Chaves hoopt beste zelf terug te vinden en droomt van Giro en Olympische Spelen

Esteban Chaves is al een tijdje niet meer de wielrenner die hij was, maar de 30-jarige Colombiaan brandt nog steeds van de ambitie voor wat nog komen gaat. De klimmer van Mitchelton-Scott vertelt in gesprek met Tutto Bici over zijn doelen en het vreemde 2020.

Chaves zat tijdens de maanden lockdown in Colombia, waar hij zich voorbereidde op een 'kort en intens' wielerseizoen. Hij reed de Tour de France en vervolgens de Vuelta a España. Hij eindigde beide rondes in de top-30, maar kon toch nog niet tippen aan zijn prestaties uit 2015 (vijfde in de Vuelta) en 2016 (tweede in de Giro en derde in de Vuelta).

Chaves kampte met de Ziekte van Pfeiffer, met ander blessureleed en hij had het daardoor mentaal moeilijk. Nu krabbelt hij langzaam weer op. 'Fietsen is simpel: je moet goed eten en rusten en dichtbij jezelf blijven. Je moet plezier hebben, dan kun je makkelijker drie uur op de fiets zitten in plaats van dat je nerveus en boos bent.'

"Ik ben verliefd op de Giro."

Esteban Chaves

De goedlachse Chaves zien we dan ook wel weer terug en als het aan de kleine klimmer ligt, doet hij in 2021 ook weer mee om de prijzen. 'Ik hoop op een constant seizoen, van het begin tot het einde. Ik ben verliefd op de Giro en kijk uit naar de parcourspresentatie. Ik hoop dat die ronde aansluit op mijn kwaliteiten. De Olympische Spelen zijn verder een droom. Tokio was in 2020 al een doel en dat zal het ook blijven in 2021.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws