Esteban Chaves

Dit is de pagina van Johan Esteban Chaves. De Colombiaanse renner van EF Education First won in het verleden onder andere de Ronde van Lombardije en eindigde op het podium in de Giro en de Vuelta. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws rondom Chaves en houdt hier tevens zijn biografie bij.

esteban chaves

Esteban Chaves ontwikkelde zich tot competitieve allrounder in Monumenten en grote rondes

Esteban Chaves werd geboren in 1990 in Bogota, Colombia. In 2011 won hij als broekie de Ronde van de Toekomst, een ronde waarin jonge rondetalenten vaak boven komen drijven. De jaren hierna stagneerde zijn ontwikkeling enigszins. In 2014 debuteerde Chaves in een grote ronde, hij reed de Vuelta uit. In dit jaar won hij ook etappes in de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Californië. Zijn echte doorbraak volgde in 2015. Hij werd vijfde in het eindklassement van de Vuelta en won twee ritten.

2016 was met afstand het beste jaar uit de loopbaan van Chaves. In dit seizoen bevestigde hij in dienst van Orica Greenedge zijn status als ronderenner, en hoe. In mei sleepte hij bijna de Giro d'Italia in de wacht. Na een ritzege in de veertiende etappe, bemachtigde hij de val van Steven Kruijswijk na de negentiende etappe de roze leiderstrui. Deze moest in de dag erna nipt afstaan aan Vincenzo Nibali. Chaves eindigde als tweede in de Giro. In het najaar bereikte hij opnieuw het podium van een grote ronde. In de Vuelta eindigde hij na Nairo Quintana en Chris Froome als derde. Als klap op de vuurpijl won hij in oktober nog de Ronde van Lombardije.

Door tegenslag ontwikkelt Chaves zich niet verder, ondanks enkele fraaie zeges

De jaren hierna zijn de verwachtingen hooggespannen en Chaves kan zijn status niet bevestigen. In 2017 boekt hij geen zeges in grote wedstrijden. In 2018 en 2019 wint hij wel weer een rit in de Giro, maar Chaves keert niet meer terug op het niveau van 2016, toen hij meestreed voor de eindzeges in grote rondes. Langzaamaan zakt de Colombiaan steeds meer weg in de luwte van het peloton. 

Na 2021 is Chaves voor EF Education EasyPost gaan rijden. Voor deze ploeg behaalde Chaves, naast de overwinning in het Colombiaans kampioenschap op de weg in 2023, geen aansprekende resultaten meer.

Esteban Chaves Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties