Ciccone test twaalf dagen voor Giro d'Italia positief op corona, deelname in gevaar Wielrennen
Wielrennen

Ciccone test twaalf dagen voor Giro d'Italia positief op corona, deelname in gevaar

Ciccone test twaalf dagen voor Giro d'Italia positief op corona, deelname in gevaar

Giulio Ciccone heeft daags na Luik-Bastenaken-Luik een bittere pil moeten slikken. Trek-Segafredo meldt namelijk op Twitter dat de Italiaan positief heeft getest op corona. Ciccone zou vanaf 6 mei deelnemen aan de Giro d'Italia, maar die deelname is nu in gevaar.

'Helaas moeten we melden dat Giulio een positieve coronatest heeft afgeleverd', luidt het bericht. 'Hij werd wakker met milde symptomen en neemt nu een periode van rust terwijl zijn gezondheid wordt gemonitord door de medische sta. Zijn deelname aan de Giro staat op stand-by en na zijn herstel wordt beslist of hij gaat koersen. Dat wordt gedurende de laatste dagen voor de start bekeken.'

Ciccone won in 2016, 2019 en 2022 een rit in de Giro en zou als één van de outsiders van start gaan. De Italiaan reed een goed voorjaar en won al een etappe in de Ronde van Catalonië. Ciccone sloot Luik-Bastenaken-Luik af op de dertiende plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws