Ciccone worstelt zich met maagproblemen door de Tour de France: 'Het zijn zware dagen' Wielrennen
Wielrennen

Ciccone worstelt zich met maagproblemen door de Tour de France: 'Het zijn zware dagen'

Ciccone worstelt zich met maagproblemen door de Tour de France: 'Het zijn zware dagen'

Eén van de meest opvallende voorvallen van deze Tour de France was de rit van Giulio Ciccone naar La Planche des Belles Filles. De Italiaan werd de hele dag naar voren getorpedeerd door zijn ploeggenoten van Trek-Segafredo, kwam in de ontsnapping van de dag, maar moest daar uiteindelijk als eerste uit lossen.

Nu is er een verklaring voor dat voorval: Ciccone laat op Twitter weten dat maagproblemen hem dwars zitten, waardoor hij zich al enkele dagen niet optimaal kan geven in de Tour. Op die manier finisht hij al enkele dagen in de achterste regionen in zijn geliefde bergen.

Ciccone spreekt van 'zware dagen'

'Het zijn zware dagen', laat de Italiaan weten. 'Ik heb al een tijdje last van mijn maag, wat invloed heeft op mijn race. Ik ga de rustdag volledig vrijaf nemen om op die manier te proberen wat herstel te gunnen aan mijn lichaam.'

'De Ronde van Frankrijk rijden in deze toestand is zwaar, maar ik wil niet opgeven en zal blijven vechten tot het allerlaatste moment.' Ciccone is niet de enige bij Trek-Segafredo met problemen: Bauke Mollema had de afgelopen dagen keelpijn, terwijl Tony Gallopin flink wat schaafwonden heeft na een val op zondag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws