Woods moet herbeginnen na zware val, maar bedankt collega's voor kameraadschap in het peloton Wielrennen
Wielrennen

Woods moet herbeginnen na zware val, maar bedankt collega's voor kameraadschap in het peloton

Woods moet herbeginnen na zware val, maar bedankt collega's voor kameraadschap in het peloton

Michael Woods en de Tour de France: het lijkt een vloek op zich. De Canadees had als grote doel voor de eerste acht dagen dat hij niet ten val zou komen, maar drie keer raden wat er in rit negen gebeurde? Juist ja, een zware crash.

De kopman van Israel-Premier Tech, die net als Jakob Fuglsang op grote achterstand binnenkwam, was actief in de openingsfase van de rit. Na goed veertig kilometer ging het echter mis: Woods klapte samen met onder meer Jonas Rutsch, Neilson Powless, Tony Gallopin, Maximilian Schachmann en Felix Grosssschartner tegen het asfalt en moest de etappe gehavend voortzetten.

Woods geschaafd, maar niet gebroken

'Geschaafd, maar niet gebroken', liet zijn ploeg al op Twitter weten met een foto van Woods die zijn duim omhoog houdt. Op Instagram geeft hij zelf meer tekst en uitleg. 'Zware dag op het werk... Tot zondag was ik 362 dagen recht gebleven, maar de teller staat nu weer op nul.'

'Het was een zware dobber, maar ik ben altijd positief verrast door de kameraadschap in het peloton na een zware valpartij. Daarvoor wil ik alle jongens die me geholpen hebben bedanken', zo schrijft Woods. De Canadees had zijn zinnen gezet op een ritzege en de bollentrui in deze Tour, maar lijkt deze doelstellingen voorlopig in de ijskast te moeten zetten tot hij hersteld is.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws