Cofidis heerst in Adélie de Vitré: jongeling Zingle boekt eerste profzege Wielrennen
Wielrennen

Cofidis heerst in Adélie de Vitré: jongeling Zingle boekt eerste profzege

Cofidis heerst in Adélie de Vitré: jongeling Zingle boekt eerste profzege

Axel Zingle heeft in Frankrijk de Route Adélie de Vitré weten te winnen. De Fransman van Cofidis speelde het overtal van zijn ploeg in een hectische finale goed uit.

In deze Franse eendagskoers kreeg een vroege kopgroep van drie renners de ruimte: Antonio Angulo (Euskaltel-Euskadi), Mario Aparicio (Burgos-BH) en Axel Mariault (Team U Nantes Atlantique) waren de namen, maar zij werden met nog vijftig kilometer te gaan weer vakkundig bijgehaald door de grote groep.

Uiteindelijk namen zo'n 25 renners in de voorfinale afstand. Met name Cofidis dicteerde het tempo voor hun sprinter Bryan Coquard. Tijdrijder Benjamin Thomas reed zich helemaal leeg voor zijn kopman, terwijl jongens als Arnaud Démare, Dorian Godon en Clément Venturini op het vinkentouw zaten.

Met nog tien kilometer tot de meet was het duidelijk dat deze groep om de zege kon gaan strijden. Op 5,5 kilometer van de aankomst nam een groepje van acht renners wat afstand, met daarin onder meer het Cofidis-duo Anthony Perez en Zingle. Die laatste maakte daar gretig gebruik van en boekte zijn eerste profzege.

Uitslag Route Adélie de Vitré 2022

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws