Colombiaans wielerfeest gaat andermaal niet door, streep door Tour Colombia voor 2022 Wielrennen
Wielrennen

Colombiaans wielerfeest gaat andermaal niet door, streep door Tour Colombia voor 2022

Colombiaans wielerfeest gaat andermaal niet door, streep door Tour Colombia voor 2022

De Tour Colombia zal na 2021 ook in 2022 niet plaats gaan vinden. Nadat vorig jaar het coronavirus alles in de soep gooide, is nu het gebrek aan financiële middelen het probleem. De rittenkoers, die in enkele jaren ontzettend populair werd onder renners, kijkt daarom naar 2023.

Het Colombiaanse Mundo Ciclistico meldt dat de knoop in de nacht van dinsdag op woensdag werd doorgehakt. De wedstrijd werd geboren in 2018 als Colombia Oro y Paz en werd meteen een daverend succes. Met financiële steun van de Colombiaanse overheid werden de grote Colombiaanse sterren uit het peloton gestrikt en ook vanuit Europa kwam veel respons. Zo was Julian Alaphilippe in de eerste twee edities van de partij.

Financiële problemen voor Tour Colombia

Om zulke renners ook voor 2022 te strikken, is geld nodig en dat is er niet door de coronacrisis. De overheid is veel minder daadkrachtig, nadat het de focus legde op investeringen in de gezondheidszorg tijdens de pandemie. Ook de Colombiaanse wielerbond steekt z'n geld liever in andere nationale en internationale competities, waardoor de zak voor de Tour Colombia vrijwel leeg bleef.

De Tour Colombia stond gepland van 8 tot en met 13 februari en beloofde een wielerfeest te worden. De Colombiaanse fans stonden in de eerste drie edities rijendik langs de kant van de weg en de landschappen waren adembenemend mooi. In 2018 won Egan Bernal de eerste editie, Miguel Ángel López was in 2019 de beste. In 2020 ging de ronde voor het laatst door en was met Sergio Higuita opnieuw een thuisrijder de winnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws