Corona hakt ook in wielerkalender 2021: Tour Colombia wordt afgelast Wielrennen
Wielrennen

Corona hakt ook in wielerkalender 2021: Tour Colombia wordt afgelast

Corona hakt ook in wielerkalender 2021: Tour Colombia wordt afgelast

In 2021 zal er geen editie van de Tour Colombia worden verreden. De organisatie heeft besloten de wedstrijd niet door te laten gaan vanwege de corona-toestand in het Zuid-Amerikaanse land.

Het nieuws van de annulering werd bekendgemaakt door Mauricio Vargas, voorzitter van de Colombiaanse wielerbond, aan lokale media. Vanwege de uitbraak van het virus en de anti-verspreidingsmaatregelen in het land acht hij het niet raadzaam om de wielerwedstrijd doorgang te laten vinden. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland van 9 tot en met 14 juli. Onder meer wereldkampioen tijdrijden, Filippo Ganna, zou zijn opwachting hebben gemaakt in de rittenkoers.

Het is niet de eerste voorbereidingswedstrijd in het komende wielerjaar die wordt geschrapt vanwege het coronavirus. Eerder al moest de organisatie van de Tour Down Under hun wedstrijd annuleren. Zij houden nu een vervangend wielerevenement. Voorlopig staat de Ronde van San Juan nog wel op het programma voor 2021.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws