Contador ('Evenepoel rijdt in 2024 voor INEOS') dropt nieuwe bom, Lefevere slaat terug na wereldtitel Wielrennen
Wielrennen

Contador ('Evenepoel rijdt in 2024 voor INEOS') dropt nieuwe bom, Lefevere slaat terug na wereldtitel

Contador ('Evenepoel rijdt in 2024 voor INEOS') dropt nieuwe bom, Lefevere slaat terug na wereldtitel

De laatste weken gonsde het van de geruchten van een mogelijke overgang van Remco Evenepoel naar INEOS Grenadiers. Waar de renner dit eerder 'bullshit' noemde en ploegbaas van Soudal-Quick Step Patrick Lefevere het gerucht ook meermaals naar het rijk der fabelen verwees, weet Alberto Contador het zeker: Evenepoel rijdt komend seizoen voor INEOS Grenadiers.

De voormalig renner en winnaar van grote rondes is hedendaags in dienst van Eurosport als commentator en analist. Tijdens het WK tijdrijden - dat gewonnen werd door onderwerp van discussie Evenepoel - liet Contador zich ontvallen dat 'Evenepoel in 2024 voor INEOS Grenadiers rijdt' en het 'een publiek geheim' is. Daarnaast zou de Belg zelfs 'verschillende renners meenemen' naar de Britse ploeg.

Het mogelijke tussentijdse vertrek hield de gemoederen recent flink bezig. Zo kwamen Patrick Evenepoel - de vader van Remco - en Lefevere als recht tegenover elkaar te staan. Zo vindt Patrick Evenepoel dat de ploegbaas vooralsnog niet voldoet aan de belofte om Evenepoel beter te omringen. 'Remco wil blijven, maar op voorwaarde dat hij volgend jaar in de Tour al competitief kan zijn. Om te kunnen strijden tegen Vingegaard en Pogacar moet de ploeg niet één, maar vier of vijf stappen vooruit zetten', voerde hij de druk stevig op.

Lefevere was er niet van gediend. 'De familie Evenepoel moet de violen eens gelijkstemmen. Onze ploeg zet op alle vlakken stappen. De gevolgen van een eventueel vertrek zijn niet te overzien - niet voor hem en niet voor ons. Ik zou dan niet graag in zijn schoenen staan. Als je jouw contract niet respecteert, komt er een rechtszaak van. Ook voor onze sponsors zou dit een ramp zijn', klonk de reactie.

Lefevere slaat terug in column

Evenepoel heeft 'gewoon' een contract tot en met 2026 bij Soudal-Quick Step, en wil INEOS de Belg overnemen dan zal het zeker diep in de buidel moeten tasten. Lefevere wil daar in zijn zaterdagcolumn in Het Nieuwsblad nog wel iets aan toevoegen: 'Ik heb gehoord dat Alberto Contador het in al zijn wijsheid raadzaam vond om op tv te verklaren dat Remco volgend jaar voor INEOS rijdt. Ik ga zelf geen woorden meer vuil maken aan dat verhaal, maar stel vast dat Remco wereldkampioen tijdrijden is geworden als renner van Soudal Quick-Step. Mocht het onze ploeg echt aan wetenschappelijke know how ontbreken zou dat alvast niet lukken. Tijdrijden is geen discipline die je wint met de natte vinger.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws