Covid terug in het peloton? Visma | Lease a Bike neemt geen risico en stelt weer maatregelen in Wielrennen
Wielrennen

Covid terug in het peloton? Visma | Lease a Bike neemt geen risico en stelt weer maatregelen in

Covid terug in het peloton? Visma | Lease a Bike neemt geen risico en stelt weer maatregelen in

Het covid-spook waart weer rond in het peloton. In een eerder stadium kon Tao Geoghegan Hart vanwege de nasleep van de ziekte al niet starten in de Tour de France en bij Visma | Lease a Bike zagen ze Sepp Kuss ook afhaken door de naweeën van een besmetting. Mede daarom hebben ze nu bij de Nederlandse topploeg een drastisch besluit genomen: de maatregelen die we in de corona-Tours van 2020 en 2021 vrijwel overal zagen, worden weer gemeengoed.

Naast Hart en Kuss was ook David Gaudu geveld door het virus. Hij is wel op tijd hersteld voor de Tour. Kuss moest dus het veld ruimen in de selectie van de regerend Tourwinnaar. Bij Visma | Lease a Bike gaan ze daarom weer een covid-protocol hanteren. De renners zullen op drukke plekken en tijdens het vervoer weer mondmaskers dragen en renners zullen iedere dag een sneltest moeten doen in de wedstrijd. Renners die verkouden zijn, worden geïsoleerd.

Visma | Lease a Bike neemt geen risico in de Tour: 'Al zal niet iedereen protocol omarmen'

Bij de ploeg wordt de dreiging van het virus zeer serieus genomen. 'Als je ziet hoeveel wij als ploeg in de Tour de France investeren dan is het logisch dat je tracht te voorkomen dat er een coronabesmetting door de ploeg gaat. Het zal lastig zijn om iedereen wel van de noodzaak te overtuigen', vertelt de ploeg. Het is voorlopig de eerste ploeg die opnieuw maatregelen neemt, maar wellicht niet de laatste.

Zoals gekend kan Kuss niet starten. Hij is vervangen door de verrassende Bart Lemmen, die nu zijn grote ronde-debuut gaat maken voor Visma | Lease a Bike. De ploeg staat met veel vraagtekens aan de start, maar start ook vol goede moed. Gehoopt wordt dat Jonas Vingegaard zijn titel kan verlengen en kan groeien in de Franse drieweekse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws