Hard gelag voor Visma | Lease a Bike en Vingegaard: Kuss niet fit genoeg om te starten, Lemmen diens vervanger Wielrennen
Wielrennen

Hard gelag voor Visma | Lease a Bike en Vingegaard: Kuss niet fit genoeg om te starten, Lemmen diens vervanger

Hard gelag voor Visma | Lease a Bike en Vingegaard: Kuss niet fit genoeg om te starten, Lemmen diens vervanger

De Tour de France-selectie van Visma | Lease a Bike was in principe helemaal rond, al is er dinsdagmorgen toch een wijziging doorgevoerd. Dat meldt de ploeg in een communiqué op X (voorheen Twitter). Klimknecht Sepp Kuss, normaal gezien één van de belangrijkste helpers van kopman Jonas Vingegaard, is niet fit genoeg om te starten. Bart Lemmen is zijn vervanger.

In een bericht op de ploegsite wordt meer tekst en uitleg gegeven omtrent het thuislaten van Kuss, die eerder al uit voorzorg (hij was niet honderd procent fit en kampte met lichte covid-symptomen) uit het Critérium du Dauphiné werd gehaald. Na een week leek de Amerikaan voldoende hersteld om de Tour te kunnen rijden, maar de afgelopen dagen stagneerde die opwaartse lijn.

Pas anderhalf jaar prof, maar na wegvallen Kuss ineens naar de Tour de France: het verhaal van Lemmen

'Dit is natuurlijk op de eerste plaats heel zuur voor Sepp', verklaart ploegleider Merijn Zeeman in het persbericht. 'Zijn inbreng is altijd van groot belang in de ploeg, maar dan moet hij natuurlijk wel helemaal fit zijn. Helaas hebben we samen moeten vaststellen dat dat onvoldoende het geval is na die besmetting. Hij moet nu eerst even goed herstellen en zal daarom niet starten. Gelukkig hebben we met Bart Lemmen een goede vervanger klaar staan.'

Over Lemmen, met wie ook In de Leiderstrui onlangs nog een uitgebreid interview had (hij leek toen nog niet al te veel bezig met een eventuele Tour-deelname), is Zeeman uiteraard zeer lovend. 'Ondanks dat hij pas anderhalf jaar professional is, blijkt Bart al een hele betrouwbare en sterke renner. Hij ontwikkelt zich heel snel. Dat bewees hij dit jaar al met meerdere goede klasseringen. Hij rijdt goed bergop, en offert zich graag op voor zijn kopman Jonas Vingegaard. Ik heb veel vertrouwen in Bart.' De Tourselectie van de killer bees zal derhalve bestaan uit Vingegaard, Lemmen, Wout van Aert, Christophe Laporte, Wilco Kelderman, Jan Tratnik, Tiesj Benoot en Matteo Jorgenson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws