Critérium du Dauphiné pakt uit met 32 kilometer tijdrit, sprintkansen en heel veel klimmen Wielrennen
Wielrennen

Critérium du Dauphiné pakt uit met 32 kilometer tijdrit, sprintkansen en heel veel klimmen

Critérium du Dauphiné pakt uit met 32 kilometer tijdrit, sprintkansen en heel veel klimmen

Het Critérium du Dauphiné heeft donderdag de etappes voor 2022 bekend gemaakt. De Franse rittenkoers wordt verreden van 5 tot en met 12 juni en kent een parcours met in totaal acht etappes. Alle type renners komen in principe aan bod, in wat al jaren een belangrijke voorbereidingskoers is richting de Tour de France.

De Dauphiné opent op 5 juni en schermt met namen zoals Enric Mas, David Gaudu en Wout van Aert op de voorlopige deelnemerslijst. Ook Julian Alaphilippe en Dylan Groenewegen doen in principe mee. Op de eerste dag en tweede dag liggen interessante ritten voor de sprinters. Hoewel er op dag één ook nog flink geklommen moet worden, is het op dag drie in principe pas echt voor de klassementsmannen. Dan ligt de finish bovenop de Puy de Sancy.

In de vierde etappe is het tijdrijden geblazen en niet zomaar. Maar liefst 32 kilometer moet er worden afgelegd, wat ongetwijfeld voor grote verschillen zal zorgen. Vervolgens trekken we naar de Alpen, met een bijna 200 kilometer lange etappe naar Gap als startpunt. In het slotweekend - in de zevende en achtste etappe - gaan we volle bak klimmen. Eerst gaan we over de Col du Galibier, Col de la Croix-de-Fer en finishen we in ski-oord Isère. Deze rit zal vergelijkbaar zijn met etappe 12 in de Tour van dit jaar. Op de slotdag ligt de finish op Plateau de Solaison, ongetwijfeld een mooi slot.

Etappes Critérium du Dauphiné 2022

5 juni, etappe 1: La Voulte-sur-Rhône - Beauchastel (191,8 km)

6 juni, etappe 2: Saint-Péray - Brives-Charensac (169,8 km)

7 juni, etappe 3: Saint-Paulien - Chastreix-Sancy (164 km)

8 juni, etappe 4: Montbrison - La Bâtie d’Urfé (31,9, individuele tijdrit)

9 juni, etappe 5: Thizy-les-Bourgs - Chaintré (162,3 km)

10 juni, etappe 6: Rives - Gap (196,4 km)

11 juni, etappe 7: Saint-Chaffrey - Vaujany (134,8 km)

12 juni, etappe 8: Saint-Alban-Leysse - Plateau de Salaison (139,2 km)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws