Dauphiné-surprise Padun maakt overstap naar EF Education-NIPPO Wielrennen
Wielrennen

Dauphiné-surprise Padun maakt overstap naar EF Education-NIPPO

Dauphiné-surprise Padun maakt overstap naar EF Education-NIPPO

Mark Padun zal vanaf 2022 definitief uitkomen voor het EF Education-NIPPO van Jonathan Vaughters. Dat maakt de Amerikaanse formatie woensdagmiddag bekend. Padun, die overkomt van Bahrain Victorious, wordt gepresenteerd als één van de kopmannen in het hooggebergte.

Padun maakte het afgelopen jaar indruk in het Critérium du Dauphiné, waar hij de afsluitende twee bergritten op fenomenale wijze naar zich toetrok. Nadien werd de Oekraïener niet geselecteerd voor de Tour de France, waarna hij in de Vuelta één van de belangrijkste pionnen was als knecht van Jack Haig, die als derde finishte.

Door zijn opvallende prestaties in de voorbereidingskoers op de Tour was er volop interesse van de grote teams in de 25-jarige Padun. Uiteindelijk trekken Vaughters en zijn ploeg EF Education-NIPPO dus aan het langste eind. De teambaas is in zijn nopjes. 'Ik verwacht dat Mark in één van de komende jaren succes gaat boeken in de grote rondes. Of hij dat gaat doen door ritzeges te boeken en voor bergtruien te gaan of door voor het klassement moeten gaan, dat gaan we nog uitvinden.'

Vaughters noemt zijn nieuwe poulain 'één van de grootste talenten in het wielrennen', maar Padun zelf is iets bescheidener in zijn uitleg. 'Ik ben geen pure klimmer, aangezien ik best zwaar ben. EF is de juiste ploeg voor me, ik wil me ontwikkelen in de etappekoersen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws