Padun verlaat Bahrain Victorious: 'Nieuwe ploeg is EF Education-NIPPO' Wielrennen
Wielrennen

Padun verlaat Bahrain Victorious: 'Nieuwe ploeg is EF Education-NIPPO'

Padun verlaat Bahrain Victorious: 'Nieuwe ploeg is EF Education-NIPPO'

Mark Padun gaat van ploeg veranderen, maar zijn nieuwe ploeg moet nog bekendgemaakt worden. Naar verluidt vertrekt de Oekraïner echter naar EF Education-NIPPO. Na vier jaar bij Bahrain Victorious, waar hij in 2021 zijn definitieve doorbraak beleefde, kiest hij voor een nieuw avontuur.

Na vier jaar trouwe dienst loopt het dienstverband van Padun bij Bahrain Victorious ten einde. De Via Instagram bedankt hij zijn oude ploeg voor vier geweldige jaren. De grote belofte van de 25-jarige renner werd dit jaar pas echt ingelost door twee ritzeges in het Critérium du Dauphiné. Vervolgens stond Padun zijn kopman Jack Haig bij in het behalen van een podiumplek in de Vuelta a España.

Zijn nieuwe ploeg moet nog bekendgemaakt worden, maar zowel journalisten van Cyclingnews als Gazzetta dello Sport berichten via Twitter dat hij de overstap maakt naar EF Education-NIPPO. Daar moet hij het vertrek van onder meer Sergio Higuita en Lawson Craddock op gaan vangen en versterkt hij een klimmersploeg die wordt aangevoerd door Rigeborte Urán en Hugh Carthy.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws