David Dekker mentaal geknakt na rotseizoen: 'Motivatie bereikte een dieptepunt' Wielrennen
Wielrennen

David Dekker mentaal geknakt na rotseizoen: 'Motivatie bereikte een dieptepunt'

David Dekker mentaal geknakt na rotseizoen: 'Motivatie bereikte een dieptepunt'

Voor David Dekker zit het seizoen erop na zijn deelname aan Binche-Chimay-Binche. De 24-jarige Nederlander heeft een moeilijk jaar achter de rug met veel tegenslagen en is dan ook opgelucht dat hij zich kan focussen op 2023.

Op zijn Instagram-pagina laat Dekker weten dat hij het de laatste weken erg moeilijk had. 'Ik ben erg opgelucht dat ik mijzelf even uit kan zetten. Drie weken geleden ging ik naar huis nadat ik ziek was geworden in de Ronde van Slowakije en bleef ik een week ziek. Dat was voor mij gewoon een tegenslag teveel.' Dekker viel dit jaar uit in de Ronde van Burgos na een horrorval. Ook in de Ronde van Valencia in februari ging de Nederlander hard onderuit. 'Mijn motivatie bereikte een dieptepunt. Sinds ik mijn hand brak in augustus 2021 heb ik het gevoel dat ik non-stop vocht om weer in topvorm te komen. Dit jaar heb ik twee racedagen gehad waar ik mij top voelde en in beide crashte ik hard, waardoor ik er een tijdje uitlag.'

'Ben blij dat ik even niet 24/7 wielrenner hoef te zijn'

'Na elke klap die ik de afgelopen twaalf maanden heb moeten verduren, bleef ik echt gemotiveerd en zelfverzekerd om terug te komen, tot een paar weken geleden', vervolgt Dekker. 'Hard blijven werken in topsport is heel moeilijk als je niet één keer voor een lange periode beloond wordt, maar wel veel tegenslagen krijgt. Daarom ben ik nu heel blij dat ik nu even kan genieten van een tijd waar ik niet 24/7 wielrenner hoef te zijn en mezelf opnieuw moet resetten voordat de training weer begint.

Dekker bedankt de mensen die hem hebben gesteund in de moeilijke tijden en hoopt in 2023 zich van zijn beste kant te kunnen laten zien. 'Bedankt voor alle steun in 2022, ik hoop dat ik van 2023 een veel positiever jaar kan maken en jullie kan laten zien waartoe ik in staat ben!' Het contract van Dekker loopt af aan het einde van het seizoen. Vooralsnog is er geen bevestiging of de jonge sprinter zal blijven bij Jumbo-Visma, of dat hij een ander avontuur aangaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws