De Buyst klopt Kristoff in Egmont Cycling Race nadat late aanval Teunissen strandt Wielrennen
Wielrennen

De Buyst klopt Kristoff in Egmont Cycling Race nadat late aanval Teunissen strandt

De Buyst klopt Kristoff in Egmont Cycling Race nadat late aanval Teunissen strandt

Jasper Buyst heeft zondag de Egmont Cycling Race gewonnen. De Belg van Lotto-Dstny was in de finale mee in een kleine kopgroep en klopte knap Alexander Kristoff in de sprint. Lionel Taminiaux ging als nummer drie mee het podium op.

In Vlaanderen stond zondag de Egmont Cycling Race op het programma. Het parcours kon getypeerd worden als typisch Vlaams, een combinatie van korte hellingen en kasseistroken. Zo zullen stroken als de Paddestraat en de Lange Munte menig wielerfan bekend in oren klinken. De winnaar van vorig jaar Arnaud De Lie ontbrak, de stier van Lotto-Dstny koos ervoor om zijn topvorm te verzilveren in de BEMER Cyclassics van WorldTour-niveau.

Een omvangrijke kopgroep van 25 renners kleurde de finale. Met Mike Teunissen, Michael Smith (beide Intermarché-Circus-Wanty), Axel Zingle (Cofidis), Jonas Rickaert, Taminiaux, Gianni Vermeersch (alle drie Alpecin-Deceuninck), Jonas Abrahamsen, Kristoff, Søren Wærenskjold, Rasmus Tiller (alle vier Uno-X) Frederik Frison en De Buyst (beide Lotto-Dstny) zaten er meerdere favorieten mee vooraan.

Lotto-Dstny viert feest na vermakelijke finale

In de finale bleven tien renners over: Tiller, Kristoff, Teunissen, De Buyst, Arjen Lyvins, Taminiaux, Vermeersch, Rickaert en Hartthijs de Vries van TDT-Unibet. Uit die groep reden in de slotfase vervolgens Teunissen, Lyvins, Vermeersch en Tiller weg.

De situatie veranderde echter constant, want Teunissen besloot om niet te wachten op een sprint. Hij demarreerde en pakte een mooi gat van zo'n twintig seconden op de andere drie, die van achteruit weer gezelschap hadden gekregen. Daar sloegen ze de handen uiteindelijk toch ineen. Teunissen werd in de laatste kilometers ingerekend, waarna De Buyst de sprint van een zestal won. Kirstoff werd tweede, voor Taminiaux.

Uitslag Egmont Cycling Race 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws