De Cauwer relativeert Tourzege Jumbo-Visma: 'Hebben het nodige geluk gekend, Vingegaard greep momentum' Wielrennen
Wielrennen

De Cauwer relativeert Tourzege Jumbo-Visma: 'Hebben het nodige geluk gekend, Vingegaard greep momentum'

De Cauwer relativeert Tourzege Jumbo-Visma: 'Hebben het nodige geluk gekend, Vingegaard greep momentum'

José De Cauwer is onder de indruk van Jumbo-Visma, met de Tourwinst in 2022 als absoluut hoogtepunt. Toch benadrukt de Belgische wielergoeroe dat de Nederlandse wielerploeg de Tour vorig jaar niet alleen won door een uitgekiend plan. 'Ze hebben ook het nodige geluk gekend', zegt hij in Helden Magazine.

De Cauwer stelt dat hij veel bewondering heeft voor de opmars van Jumbo-Visma de afgelopen jaren. 'Ik kan genieten als ik zie hoe goed dat team in elkaar zit. Wat zij hebben opgebouwd is heel knap. Al is dat wel mede dankzij het geld', zo zegt de wielercommentator eerlijk.

Ook als de Tourzege van 2022 ter sprake komt, relativeert De Cauwer: 'Er wordt gedaan alsof men alles van tevoren bedacht heeft, maar bij de Tour-zege van afgelopen jaar hebben ze ook het nodige geluk gekend. De ploeg van Pogacar was al onthoofd voor de Tour-start, terwijl Pogacar zelf zijn ideale voorbereiding op de Tour verstoord zag door het trieste overlijden van zijn schoonmoeder. Dan heb ik het nog niet over de vele fouten die Pogacar en zijn omkadering hebben gemaakt met zijn overacting, waardoor hij niet zorgvuldig met zijn krachten is omgesprongen.'

De Cauwer vindt Pogacar 'beste ronderenner'

Jonas Vingegaard won de Tour, maar De Cauwer vraagt zich hardop af of de Deen dat in de komende jaren nog eens gaat doen. 'Vingegaard heeft het momentum gegrepen. Als iemand een moment kan grijpen, dan komt dat vaak door een fout van een ander. Als je echt de sterkste bent, dan hoef je niet op het momentum, de zwakte van je tegenstander, te wachten. Pogacar is wat dat betreft in mijn ogen nog altijd met voorsprong de beste ronderenner van deze generatie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws