De Cauwer geniet van koers anno 2023: 'Het wielrennen heeft zichzelf heruitgevonden' Wielrennen
Wielrennen

De Cauwer geniet van koers anno 2023: 'Het wielrennen heeft zichzelf heruitgevonden'

De Cauwer geniet van koers anno 2023: 'Het wielrennen heeft zichzelf heruitgevonden'

José De Cauwer en Karl Vannieuwkerke verzorgen tegenwoordig het commentaar op Sporza. Na afloop van Parijs-Roubaix, de wedstrijd die het einde van het kasseienvoorjaar markeert, maakte het duo de balans op. Vannieuwkerke stelt de vragen en De Cauwer steekt zijn mening niet onder stoelen of banken, getuige een artikel op de website van de Belgische sportzender.

In zijn analyse voor het Belgische medium Het Laatste Nieuws liet ex-collega Michel Wuyts optekenen dat hij Mathieu van der Poel dé man van het voorjaar vindt. Dat wordt door De Cauwer beaamd. 'Dat mogen we stilaan zeggen. Deels omdat Tadej Pogacar hier niet aanwezig was, maar als je ziet wat hij in Milaan-Sanremo deed. Hij reed er weg op de Poggio, waar niemand dacht dat het kon. En dan vandaag... Oké, koers is koers en hij dwingt het geluk af. Ook met zijn tweede plaats in de Ronde is Van der Poel de klassieke renner van het voorjaar', aldus de voormalig wielerprof.

'Als je vijf keer wint, heb je toch een super voorjaar gereden', aldus De Cauwer over het voorjaar van Jumbo-Visma

De boezemvriend van Hennie Kuiper, die ook in de koers de kastanjes uit het vuur haalde voor zijn Nederlandse kopman, twijfelt niet aan Wout van Aert. 'Neen, het bestaat ook dat sommige renners op bepaalde dagen beter zijn. Maar we gaan nu niet beginnen te twijfelen aan Wout van Aert, hé.' Ook over succesformatie Jumbo-Visma is De Cauwer meer dan te spreken. 'Als je vijf keer wint, heb je toch een super voorjaar gereden.'

Is Jumbo-Visma dan nog wel de ploeg van het voorjaar in de ogen van De Cauwer? Niet per se, zo blijkt. 'Op basis van team, van de samenstelling en het budget zeg ik Alpecin-Deceuninck. Ze verkozen een andere aanpak en kwamen niet van een berg om hier te komen scoren. Op zeeniveau trainen en op hoogte slapen, bleek ook wel te werken op lange termijn', aldus de 73-jarige Oost-Vlaming, die meer dan lovend is over het voorjaar van 2023 in zijn geheel. 'Het wielrennen heeft zichzelf heruitgevonden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws